avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clarificare la reexaminare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Clarificare la reexaminare

In data de 4 10.2013, mi s-a comunicat la camera grefierilor decizia anularii cererii de succesiune pe motiv ca nu am semnat, In data de 8.10.2013, am semnat actele si le-am certificat(vina registraturii, nu a mea), in data de 10.10.2013, s-a judecat (nu stiu unde si cand) reexaminarea (in cerere se specifica ca am depus toate actele si mai aveam o parte din taxa judiciara precum si inform. extras carte funciara. Unde este inadmisibilitatea si dreptatea justitiei romane/? Sunt ignoranta, "dar si cainii se satura din firimiturile stapanului". Multumesc
conform prevederilor noului cod de procedura civila, exista o etapa preliminara fixarii termenului de judecata, etapa in care se procedeaza in camera de consiliu si fara citarea partilor, la verificarea actelor anexate cererii.

Daca o parte din acte lipsesc sau daca nu este achitata taxa de timbru integral, cererea depusa se anuleaza prin incheiere, cu drept de reexaminare in 3 zile.

Daca si dupa aceasta data, actele nu sunt complete atunci se anuleaza cererea, aratandu-se motivele. Aceasta nu constituie autoritate de lucru judecat.

Puteti introduce o noua cerere la instanta, la care sa anexati toate actele de care intelegeti sa va folositi.

Va recomand sa consultati un avocat inainte, macar pentru intocmirea actelor si dosarului cum trebuie pentru a trece de etapa de regularizare a dosarului.

Este o procedura noua cu termene procedurale noi, de stricta aplicare si foarte scurte. Neindeplinirea tuturor acestor formalitati, va duce la respingerea din nou a dosarului dvs. inca din faza preliminara.

Din pacate costurile sunt ale dvs. deoarece va trebui achitata o noua taxa de timbru judiciar.

Cu siguranta daca apelati la un avocat, doar pentru a trece de aceasta faza, costurile vor fi cu mult mai mici decat taxa de timbru ce va trebui sa o achitati de doua ori, din cauza respingerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata, cerere anulata ca netimbrata RuxandraCibu RuxandraCibu Buna ziua, Am achitat taxa de timbru in contul de trezorerie fara insa a face dovada achitarii ( nu era nicaieri mentionat in comunicare ca dovada platii ... (vezi toată discuția)
Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu taxa timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am avut un dosar pe rolul unei instanțe, am achitat taxa judiciar de timbru in cuantum de 100 lei pentru daune morale conf. art. 7 din OUG 80/2013. Procesul ... (vezi toată discuția)