avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama la care i-a fost luat copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama la care i-a fost luat copilul

buna seara am si eu o intrebare daca cineva ma poate ajuta.
Am o amica care sta in concubinaj cu cineva, necasatorita..au impreuna un baietel de 2 anisori dar din vina scandalurilor amica mea a plecat acasa la ea la parintii ei...nu vor sa-i de-a copilul socrii ei cu barbatul ei...imi puteti spune cui m-as putea adresa pe ce anume de criterii ar putea cat mai repede posibil sa ia copilul acasa cu ea ..?? nustiu orice raspuns mi-ar fii de folos precizez ca pe certificatul de nastere al copilului este si ea trecuta.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cezar_bn , utilizator 11:50, 17 Octombrie 2013
sa faca plangere la parchet si polictie sa sesizeze DGASPC de la domiciliul tatalui
Avand in vedere ca este trecut si tatal pe certificat , are acelasi drept. Trebuie sa actioneze in instanta prin avocat , sa solicite ordonanta presedentiala pentru custodia copilului avand in vedere ca este foarte mic, va merge cu executor judecatoresc, ordonanta presedentiala si cu organele de politie pentru preluarea copilului.


pentru ce sa umble aiurea pe la politie si Parchet, daca au ambii parinti acelasi drept . Trimiteti omul aiurea... Iar protectia copilului nu se baga daca nu sunt probleme in cresterea si intretinerea minorului...

sa solicite pentru custodia copilului prin instanta, asa cum am scris anterior e singura solutie...
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
Adrian Constantin, Consilier juridic
va multumesc pt indrumari...stiam ca instanta este o solutie dar nu rapida...si multumesc doamna avocata eu banuiesc ca si protectia copilului au ce vedea conditiile copilului in aceea casa cu socrul beat mereu fara venit niciunul dintre membrii familiei banuiesc ca nu au cum sa creasca copilul fara bani??? pur si simplu fata nu mai vrea aceasta relatie din cauza certurilor frecvente baute etc...ea a fost si de acordsa se mute cu el la familia ei..el nu vrea acest lucru si ea in aceea casa nu mai poate traii sa-si creasca copilul in liniste si pace...da au amandoi dreptul la copil este al lui amandoi clar..dar totusi eu cred ca fiecare dintre voi care este parinte nu si-ar dorii sa-si vada copilul crescand intre alcolisti betivi ..certuri si altele..si domnul meu ca si barbat banuiesc ca aveti alt curaj..o femeie sincer ce poate sa faca de frica in fata barbatului sau al socrului ??? sta si inghite in gol nu ??? pana la proces ...am sa o indrumez pentru o plangere la parchet si sper sa o poata ajuta sa-si ea copilul langa ea..cat despre proces sunt convins ca o sentinta nuse da in 2 zile...va multumesc frumos o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul vrea sa imi ia fetita PanaitFlorina PanaitFlorina Buna ziua..eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva timp..de la o vreme a inceput sa abuzeze de mine(ma obliga sa intretin relatii sexuale cu el)..cel mai ... (vezi toată discuția)
Cerere ordonanta presedintiala incredintare minor pavelfloarea pavelfloarea am avut custodia copilului minor in cls a 6a pana anul acesta cand, la dorinta mamei si cu acordul copilului, prin hotarare s a stabilit custodia la mama sa. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)