avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitatea de coasigurat

Sunt pensionar de boala iar sotia nu are nici un venit.
Ea poate fi coasigurat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 15 Octombrie 2013
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate. Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de coasigurat danacoman danacoman buna ziua tuturor ! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm situatie: Sunt divortata legal din 2010, dar locuim inca impreuna . Doar eu lucrez cu contract de ... (vezi toată discuția)
Coasigurare viorikac viorikac Buna ziua, Nu realizez nici un fel de venit, as dori sa stiu daca sotul meu care are are pesie medicala ma poate trece ca coasigurat. Multumesc. (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul de sanatate LuminitaT LuminitaT Buna ziua. Referitor la inregistrare coasigurat in sistemul de sanatate, am urmatoarea situatie: Am iesit din somaj anul trecut, octombrie 2013, si pana in ... (vezi toată discuția)