avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare definitiva - inculpata insarcinata, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare definitiva - inculpata insarcinata, consecinte

Buna seara ,
Avocatul meu m-a anuntat ca vineri s-a terminat si ultima etapa a procesului meu penal la Bucuresti la Inalta Curte de casatie si Justitie , si sintem in asteptarea deciziei pe 26 luna aceasta.La Oradea am primit 3 ani si jumatate cu executare.
Problema e ca sotul si copilul sint si ei aici , iar eu sint insarcinata in 4 luni.
In cazul in care nu se schimba nimic la Bucuresti , ce optiuni am sa nasc aici in libertate si apoi sa imi indepliesc pedeapsa.Mentionez ca deja aici mi-au stabilit deja si data cind sint programata la cezariana

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mela7779 , utilizator 17:09, 15 Octombrie 2013
Amânarea executării pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă

Art. 453

Cazurile de amânare

Executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi amânată în următoarele cazuri:

a) când se constată, pe baza unei expertize medico-legale, că cel condamnat suferă de o boală gravă, care face imposibilă executarea pedepsei, iar instanţa apreciază că amânarea executării şi lăsarea în libertate nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. În acest caz, executarea pedepsei se amână până când starea de sănătate a condamnatului se va ameliora, astfel încât pedeapsa să poată fi pusă în executare. Cererea de amânare a executării pedepsei nu poate fi admisă dacă se constată că tratamentul condamnatului se poate efectua sub pază permanentă, în condiţiile prevăzute de art. 1391, care se aplică în mod corespunzător;

b) când o condamnată este gravidă sau are un copil mai mic de un an. În aceste cazuri, executarea pedepsei se amână până la încetarea cauzei care a determinat amânarea;

c) când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei ar avea consecinţe grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucrează. În acest caz, executarea poate fi amânată cel mult 3 luni şi numai o singură dată.

Cererea de amânare a executării pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi făcută de procuror, de condamnat, de persoanele arătate în art. 362 alineatul ultim, iar în cazul prevăzut la lit. c) din prezentul articol, şi de către conducerea unităţii la care lucrează condamnatul.

Cererea poate fi retrasă de cel care a formulat-o.

În cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a) şi b), hotărârile prin care se dispune amânarea executării pedepsei sunt executorii de la data pronunţării.

Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul celui condamnat la executarea pedepsei la locul de muncă. În situaţia prevăzută la lit. b), executarea pedepsei poate fi amânată pe perioada stabilită de normele legale cu privire la concediul ce se acordă salariatelor înainte şi după naştere.


Multumescpentru raspuns...dar ce ar trebui sa fac , sa ma intorc in tara sau sa astept 26 octombrie luna acesta sa vad decizia finala de la Bucuresti si apoi sa fac cerere de intrerupere? Eu am si hirtie e la doctor ca situatia nu im pemite sa zbor si mai mult miau facut deja programare la cezariana pe data de 31 martie 2014.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Ce motive accepta instantele pentru intreruperea pedepsei? (vezi toată discuția)
Intrerupere a executarii pedepsei, sotie insarcinata annaghe annaghe Poate fi formulata o cerere de intrerupere a pedepsei (sotului) daca sotia este insarcinata si nu are niciun venit, deci sotul era unic intretinator al ... (vezi toată discuția)
Accident sub influenta alcoolului fuzi fuzi buna ziua am avut akuma o luna un acident din vina mea aveam 0.76 in aer expirat in sange inca nu mi o venit analizele am intrat in contrasens pe linie dubla ... (vezi toată discuția)