avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident sub influenta alcoolului

buna ziua am avut akuma o luna un acident din vina mea aveam 0.76 in aer expirat in sange inca nu mi o venit analizele am intrat in contrasens pe linie dubla intrand intro masina,am primit o foaie pe care scria tamponare ....ce o sa patesc ce o sa fie masina ceallalata e cam praf fata cat timp nu o sa am permis???
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:55, 10 Septembrie 2014
nu numai ca nu o sa mai aveti permis , dar va trebuii reparata masina celui pe care l-ati lovit . deoarece , "alcoolul" , anuleaza orice fel de asigurare .
Permisul de conducere este retinut pe perioade efectuarii actelor de cercetare penala.


Permisul de conducere va fi anulat.

Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
( cu modificarile cu privire la amanarea aplicarii pedepsei ori renuntarea la aplicarea pedepsei ).


-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.


Renunțarea la aplicarea pedepsei este o măsură de individualizare a pedepsei care poate fi dispusă de instanța de judecată atunci când constată că infracțiunea săvârșită de inculpat prezintă o gravitate redusă, având în vedere natura și întinderea urmărilor produse, mijloacele folosite, modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit. Totodată, soluția se dispune de instanță ținând seama de persoana infractorului, de conduita acestuia anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de el pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, apreciind că aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia.


Amânarea executării pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă
Art. 453

Cazurile de amânare
Executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi amânată în următoarele cazuri:
a) când se constată, pe baza unei expertize medico-legale, că cel condamnat suferă de o boală gravă, care face imposibilă executarea pedepsei, iar instanţa apreciază că amânarea executării şi lăsarea în libertate nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. În acest caz, executarea pedepsei se amână până când starea de sănătate a condamnatului se va ameliora, astfel încât pedeapsa să poată fi pusă în executare. Cererea de amânare a executării pedepsei nu poate fi admisă dacă se constată că tratamentul condamnatului se poate efectua sub pază permanentă, în condiţiile prevăzute de art. 1391, care se aplică în mod corespunzător;
b) când o condamnată este gravidă sau are un copil mai mic de un an. În aceste cazuri, executarea pedepsei se amână până la încetarea cauzei care a determinat amânarea;
c) când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei ar avea consecinţe grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucrează. În acest caz, executarea poate fi amânată cel mult 3 luni şi numai o singură dată.
Cererea de amânare a executării pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi făcută de procuror, de condamnat, de persoanele arătate în art. 362 alineatul ultim, iar în cazul prevăzut la lit. c) din prezentul articol, şi de către conducerea unităţii la care lucrează condamnatul.
Cererea poate fi retrasă de cel care a formulat-o.
În cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a) şi b), hotărârile prin care se dispune amânarea executării pedepsei sunt executorii de la data pronunţării.
Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul celui condamnat la executarea pedepsei la locul de muncă. În situaţia prevăzută la lit. b), executarea pedepsei poate fi amânată pe perioada stabilită de normele legale cu privire la concediul ce se acordă salariatelor înainte şi după naştere.

In situatiile sus expuse, permisul de conducere nu se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie hotarare penala oug nr. 195/2002 georgeclinciu georgeclinciu [quot]H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu aplicarea art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpatul CG, , la o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1.15 StefanPetruCornel StefanPetruCornel Buna ziua ! Ma numesc Stefan Petru-Cornel si dupa cum spune si titlul am incalcat legea conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. In data de ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - inculpata insarcinata, consecinte mela7779 mela7779 Buna seara , Avocatul meu m-a anuntat ca vineri s-a terminat si ultima etapa a procesului meu penal la Bucuresti la Inalta Curte de casatie si Justitie , si ... (vezi toată discuția)