avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Anulare/blocare punct de lucru care nu are acordul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Anulare/blocare punct de lucru care nu are acordul ambilor proprietari ai spatiului

Buna ziua,
Impreuna cu o alta persoana fizica detin in coproprietate un imobil .
In urma cu 2 ani am incheiat si semnat, impreuna cu cel de-al doilea proprietar, un contract de comodat cu titlu gratuit prin care am permis deschiderea unui punct de lucru si desfasurarea activitatii economice unei socitati la care actionar unic este cel de-al doilea coproprietar al imobilului.
In urma cu 1 luna, la terminarea duratei contractului, am notificat societatea respectiva sa stopeze activitatea comerciala in acest imobil si sa inchida punctul de lucru.
Contractul de comodat, semnat pt 2 ani, se prelungea automat iar pentru inchiderea acestuia era nevoie de notificarea societatii comerciale cu 2 luni inainte de expirarea termenului contractual. Mentionez ca am trimis notificarea in termenul mentionat in contract.
Cu toate acestea societatea si-a prelungit avizele de functionare in acest imobil si si-a continuat activitatea.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in aceasta situatie pentru a evacua societatea comerciala din imobilul unde sunt coproprietar
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DragosIonut , utilizator 16:07, 15 Octombrie 2013
Greu, foarte greu, trebuie sa va adresati instantei si sa aveti motive intemeiate.
In conditiile in care contractul de comodat a expirat iar societatea comerciala isi continua activitatea fara o dovada de spatiu valabila, credeti ca nu ar fi suficient pentru motivatie?
A mai intalnit/auzit cineva despre o astfel de situatie si are idee cum s-ar putea rezolva.

Mentionez ca cel de-al doilea coproprietar este fostul meu cumnat care a ales sa isi continue viata alaturi de o domnisoara cu o varsta apropiata de cea a propriei lui fice

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate bun dobandit inaintea casatoriei? MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua. Detin in proprietate un spatiu comercial unde am facut contract de comodat unei societati care are declarat si sediul social acolo. Recent am ... (vezi toată discuția)
Pretentii banesti dupa expirarea unui contract de comodat Klara77 Klara77 Buna ziua , o societate isi deschide un punct de lucru in imobilul unei persoane fizice , in baza unui contract de comodat , cu valabilitate de 1 an ... (vezi toată discuția)
Modificare act aditional contract comodat sediu social andreea-deea andreea-deea Situatie: un apartament este in coproprietatea a 2 persoane si acestea intocmesc contract de comodat cu o societate, cu privire la o suprafata din apartament. ... (vezi toată discuția)