avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROCES CU BANCA- clauze abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROCES CU BANCA- clauze abuzive

Buna ziua. am doua credite de consum si anume, unul la pireus bank si unul la o cooperativa de credit . vreau sa dau si banca in judecata si cooperativa de credit pentru comision administrare connt si eventuale dobanzi prea mari.....CUM PROCEDEZ? nu am posibilitate de a-mi angaja un avocat, deci am toata increderea ca ma ve-ti ajuta dumneavoastra...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 11:42, 18 Octombrie 2013
Deschideti un proces in baza Legii Nr. 193 /2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
Solicitati judecarea scutire taxa de timbru in baza art.29 lit f din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

multumesc de raspuns insa cum trebuie sa fac? ma prezint la judecatoria de unde sunt, spun pe o hartie ce nemultumiri am, si instanta decide chiar daca eu nu am avocat? mi se pune din oficiu? am sanse daca nu am avocat angajat?
pana la urma se doreste a veni cu ajutor in favoarea cetateanului sau nu? sau se procedeaza ca si pana acum cei care au bani isi angajeaza avocat si presupunem ca au castig de cauza, iar oamanii mai simpli poate fara resurse financiare , neavand posibilitatea sa -si angajezevreun avocat, platesc in continuare cu toate clauzele abuzive incluze? daca ar fi o portita de ajutor de ce nu se ajuta ? sau nu se doreste ? multumesc
:offtopic:
Nu e nimeni obligat sa raspunda intrebarilor dvs, daca ati fi citit regulamentul ati fi stiu asta :

Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Cine vrea sa raspunda o face benevol in limita timpului disponibil, daca nu puteti avea rabdare, cautati raspunsuri in alta parte.
Nu prea avem nici nu ce va ajuta, cererea ar fi bine sa v-o redacteze un avocat cu contractul in fata.
In ce priveste dobanda, nu aveti nicio sansa, e la vedere si ati acceptat-o, cum adica percep prea mare dobanda ? Cand ati luat imprumut nu stiati asta ?

multumesc de raspuns insa d-na moderator de ce sunteti asa de iritata?toata lumea care pune aici o intrebare , indiferent de natura raspunsului asteapta un raspuns si asta din bunt simt si omenie, caci asa cum ati spus si dumneavoastra nimeni nu este obligat sa raspunda , insa , sunt intrebari la care se raspund si intrebari la care nu se raspund si totusi sunt specialisti foarte buni , insa asa cum am mai spus si eu, si cum ati spus si dumneavoastra este voluntar si daca vrea raspunde daca nu .....nu. dac a erau serviciile platite era ok.insa site-ul dumneavoastra este de apreciat pentru ca in prima faza se placa cu un raspuns inbucurator sau nu, dar sa fie un raspuns, nu din obligatie ci din bun simt....si apropo de imprumutul luat , cu dobanda , si cu clauzele , poate au fost lucruri pe care trebuia sa le stim si nu le-am stiut, si acum cu legea asta care se pare ca ne-ar veni in ajutor , de ce sa nu incercem si noi sa culem date si sa vedem poate avem ceva si in avantajul nostru de oameni modesti? de aia am apelat la specialisti si la site-ul dumneavoastra....dar nu stiam ca va iritati asa, mai bine decat sa vorbiti pe tonul asta, percepe-ati o taxa si era ok.

Alte discuții în legătură

Oare de ce nu primesc nici un răspuns la întrebarea mea? nu ... corina51 corina51 Oare de ce nu primesc nici un răspuns la întrebarea mea? Nu găsesc unde ar trebui sa întreb moderatorii, oare se șterg de către cineva? Am fluierat în ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva pentru achizitii intracomunitare katydobre katydobre Daca o firma din Ungaria refuza sa faca factura fara TVA pentru o firma din Romania, cum recuperam TVA-ul? Se cumpara materii prime pentru productie. Sau cum ... (vezi toată discuția)