Buna ziua. Solicit si eu o lamurire un sfat. Parinti mei au divortat prin ’90. Suntem 2 frati. La divort eu am ramas cu mama si sora mea cu tata. Apartamentul a ramas, in urma divortului, la tata . Sora mea s-a casatorit acum 3 ani. Anu’ trecut in decembrie tatal meu a murit. Se pare ca sora mea ‘ l-a convins ‘ pe tata sa-i lase apartamentul prin act de donatie sau vanzare-cumparare. La ce autoritate ma pot interesa ce fel de act i-a facut, donatie sau vanzare-cumparare ? Mai am vreun drept asupra apartamentului ? Daca da cum imi pot exercita acest drept ? Ce drept are sotul surori mele asupra apartamentului ? Multumesc.
Faceti la notar o declaratie de acceptare a succesiunii tatalui dvs. Pana in termenul de 6 luni de la data decesului.Sau deschideti actiune de partaj succesoral in instanta , vedeti cu ce act se apara si in functie de act va putem sfatui.Daca e donatie puteti cere reductiunea liberalitatilor .
Donatie
calin felicia
Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala
Costi2017
Buna seara,
Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)