avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua,
Am un salariu net de 927 ron/luna.Mi s-a adus la cunostinta de catre conducerea institutiei ca au primit trei popriri de la trei banci diferite pentru salariul meu. Va rog sa-mi spuneti care este suma maxima ce poate fi oprita lunar pentru cele trei popriri?
Multumesc anticipat!
50% din salariul net.
Art 409, cod procedura civila :
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Retinere pana la 50 % din salariu  Loredana Puscasu Loredana Puscasu as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce articol stabileste ca nu-mi pot fi afectate veniturile de retineri in proportie de pana la 50 %. Multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Prioritate creante salariale octavh octavh Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul in care pentru un angajat imi vin 3 adrese de infiintare a popririi (in luni ... (vezi toată discuția)