Sunt unul dintre cei care au dat in judecată o universitatepentru ca nu i s-a eliberat Diploma de Licența insotita de suplimentul de diploma (foaia matricolă). Am câștigat la instanța de fond, dupa care Ministerul Educației a intentat recurs la Curtea de Apel București. Curtea a respins recursul ca nefondat in data de 10.10.2013. Pe site-ul Curtii a fost publicată doar soluția pe scurt si numărul hotărârii. Întrebarea mea fireasca este: hotărârea irevocabila data de completul de judecată, in momentul de fata (pana la motivare), este investita cu formula executorie, adică pot solicita universitatii sa-mi elibereze diploma? Ar fi in acest sens suficient un certificat de grefă?...
Si tot legat de acest aspect, oarecum, as mai avea o întrebare. Subsemnatul, dupa ce a absolvit facultatea in 2009, in acelasi an m-am înscris la un program de master din cadrul aceleași universități (n-am știut efectiv ce ma așteaptă), am absolvit si programul de master, dar nu am putut sa ma înscriu pt susținerea disertatiei întrucât nu aveam eliberată diploma de licența. Între timp asa cum am observat pe site-ul universitatii programul de master s-a desfiintat. Precizez ca programul de master l-am urmat între anii 2009-2011. Ce s-ar mai putea face? Am solicitat universitatii un răspuns si evident ca n-am primit nimic.
Hotararea de fond este cea care trebuie pusa in executare. Un certificat de grefa care sa contina solutia pronuntata de Curtea de Apel va poate fi de folos. In situatia in care Universitatea nu isi indeplineste obligatia de bunavoie, trebuie sa solicitati ajutorul unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii obtinute. In ceea ce priveste cea de-a doua problema, puteti solicita despagubiri daca dovediti ca ati suferit un prejudiciu prin nesustinerea lucrarii de disertatie.
Master nefinalizat
MCM1
Stimați domni,
In anul 2006 m-am înscris la cursurile ID ale unei facultati din cadrul unei universități private. În anul 2009 am absolvit ... (vezi toată discuția)