avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce parte are sotia din imobil? Situatie...delicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce parte are sotia din imobil? Situatie...delicata

Buna ziua,
va rog ajutati-ma si pe mine ca sunt intr-o situatie cam "ciudata" si nu am prea avut de la cine sa primesc lamuriri satisfacatoare. Sotul meu a achizitionat apartamentul impreuna cu fosta sotie (decedata) dar nu e platit integral. Dupa deces, a fost facuta succesiunea pt. fetita lor minora. Impreuna mai avem o fetita. Din 2011, de cand ne-am casatorit, achitam ratele impreuna. Acum, daca Doamne freste se intampla cv, ce drepturi imi revin mie din apart? Fetita noastra stiu ca are din partea tatalui, dar eu? Avand in vedere ca si fetita lui are parte de la mama ei. Iar dupa ce scapam de rata si ipoteca pe al cui nume mai poate fi trecut apart? Momentan este pe al sotului si pe al decedatei. Sper ca ati inteles situatia si ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:12, 15 Octombrie 2013
Daca s a dezbatut succesiunea nu mai este pe numele sotiei decedate aprtamentul ci pe numlele sotului si al minorei. Proprietari sunt sotul si copilul acestuia din prima casatorie. Dvs nu aveti drept de proprietate asupra apartamentului, eventual un drept de creanta pt partea cu care contribuiti dvs la plata creditului daca dovediti acest lucru.
Nu cred ca aveti vreo sansa sa deveniti coproprietar atat timp cat copilul sotului este minor si nu cred ca si sotul ar dori acest lucru.
Multumesc mult! Ce inseamna drept de creanta? Si cum pot dovedi contributia la plata creditului? Din moment ce suntem casatoriti, plata se face din bugetul familiei, nu doar din a sotului sau sotiei...zic si eu.
trebuie dovedit cu acte cu cati bani ati contribuit.
Asa este, insa ca sa intelegeti dv. ce va explicam trebuie sa intelegem si noi ce doriti...
Puteti face act de donatie cu sotul sau o recunoastere a creantei... depinde insa care e situatia juridica actuala a imobilului, daca mostenirea e dezbatuta etc.
drept de creanta este partea dumneavoastra la un imobil. Trebuie sa dovediti ca ati contribuit la plata ratelor bancare pentru acel imobil.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Diana2013 Diana2013 Ma puteti ajuta in cazul divortului in urmatoarea situatie. Aparatmentul in care locuim este cumparat inainte de casatorie, cu credit, pe numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala si cotele acesteia calitateg calitateg Apartament cumparat cu prima sotie in noiembrie 1980 in val de 95.515 lei conf. contract constructie.Avans 29.615 lei si restul de 65.900 lei in rate cu credit ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire bunuri achizitionate inainte de casatorie Ppa Ppa Buna ziua, intrebarea mea este legata de mosternirea dupa decesul sotului in conditiile in care exista un copil dintr-o casatorie anterioara a sotului iar ... (vezi toată discuția)