avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere studii master
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere studii master

Buna ziua, ma numesc Viorel Popa. Momentan sunt anagajat la zi in cadrul unei intreprinderi. As vrea sa va intreb daca din punct de vedere juridic societatea la care sunt angajat este obligata sa imi ofere zile libere pentru studii, si aici ma refer la zile platite sau supliment la concediu, daca eu sunt masterand la zi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 15 Octombrie 2013
Nu exista nicio obligatie legalka in acest sens in sarcina angajatorului.

Astfel de concedii pentru a fi acordate trebuie sa fie prevazute in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Participarea angajatului la termenele de judecata - litigii de munca alex_bis alex_bis Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate proceda pentru a participa, in timpul programului la termenele acordate in situatia unui proces pentru litigii de ... (vezi toată discuția)
Codui muncii xyz111 xyz111 Potrivit art. 143 din Codul muncii, prin contractul colectiv de munca aplicabil se pot stabili si alte zile libere. De exemplu, pana la 1 ianuarie 2011, ... (vezi toată discuția)