avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Participarea angajatului la termenele de judecata - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Participarea angajatului la termenele de judecata - litigii de munca

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se poate proceda pentru a participa, in timpul programului la termenele acordate in situatia unui proces pentru litigii de munca (in instanta) sau a procedurii in fata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Mai precis, se poate participa in timpul programului, este reglementata undeva obligatia angajatorului de a permite participarea la termene sau trebuie sa se faca cerere pentru concediu de odihna.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 15 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio prevedere legala care sa mentioneze obligatia angajatorului de a permite salariatului participarea la un proces.

Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.

Martorii sunt singurii participanti la proces care conform Codului de procedura civila, pot cere sa li se plateasca "cheltuielile de drum si sa fie despagubiti dupa starea sau indeletnicirea lor si potrivit cu departarea domiciliului si timpul pierdut".
Pentru termenele de judecată în litigiul de muncă cu anagajatorul se consideră motivată absența anagajatului de la locul de muncă, dacă a formulat o cerere scrisă înregistrată la anagajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa fie considerata absenta motivata, daca nu este prevazuta in reg.intern sau in ccm aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zi libera pentru prezentarea in instanta marushk marushk Buna ziua, Am urmatoarea problema: locuiesc in orasul X si trebuie sa ma prezint in orasul Y la un proces in care eu sunt reclamant. Angajatorului ii aduc ... (vezi toată discuția)
Zi libera platita pt prezentare in instanta berceanu berceanu Pentru prezentarea in instanta de judecata a unui angajat, compania este obligata sa ii ofere zi libera platita angajatului respectiv? Daca raspunsul este da, ... (vezi toată discuția)
Zi de munca platita normal? sorintm sorintm Buna ziua,as dori sa stiu daca in cazul in care am primit o citatie de la judecatorie,ziua de munca in cauza este zi platita normal?O sa-mi anunt sefii de ... (vezi toată discuția)