avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zi de munca platita normal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zi de munca platita normal?

Buna ziua,as dori sa stiu daca in cazul in care am primit o citatie de la judecatorie,ziua de munca in cauza este zi platita normal?O sa-mi anunt sefii de serviciu verbal si o sa am si copie dupa citatie,nu?.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorintm , utilizator 10:49, 11 Februarie 2012
In conditiile art. 200 din Codul de procedura civila, persoana chemata in calitate de martor in fata unei instante civile poate cere sa i se plateasca cheltuielile de drum si sa fie despagubit dupa starea sau indeletnicirea sa si potrivit cu departarea domiciliului si timpul pierdut. (nelucrat).
Nici legea civila si nici legislatia muncii nu prevad proceduri speciale in acest sens cu privire la raportul de munca al martorului, avand in vedere ca timpul afectat depunerii marturiei nu depaseste de regula o zi.

Salariatul poate solicita angajatorului concediu fara plata sau invoire, urmand a recupera remuneratia neincasata prin incheierea instantei de judecata privitoare la despagubirea sa.
Am uitat sa scriu ca sunt citat in calitate de parat.Am facut intampinare cu o saptamana inaintea procesului si saptamana viitoare este procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepurile martorului eugen-c eugen-c Buna ziua, am inteles ca martorul citat la un proces are dreptul sa primeasca cheltuielile de drum, cat si venituri pentru timpul pierdut pe holurile ... (vezi toată discuția)
Citare martori...incurcare termene kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am termen pe 12 mai pentru interogatoriu. La ultimul termen judecatorul a precizat ca pe 12 mai va fi interogatoriul, ... (vezi toată discuția)
Participarea angajatului la termenele de judecata - litigii de munca alex_bis alex_bis Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate proceda pentru a participa, in timpul programului la termenele acordate in situatia unui proces pentru litigii de ... (vezi toată discuția)