avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citare martori...incurcare termene
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citare martori...incurcare termene

Buna ziua,

Sunt in proces de partaj si am termen pe 12 mai pentru interogatoriu. La ultimul termen judecatorul a precizat ca pe 12 mai va fi interogatoriul, totodata spunadu-ne sa precizam printr-o cerere lasata la registratura judecatoriei si numele a 2 martori.
Am precizat care vor fi cei 2 martori dar in loc sa-i cheme la un alt termen diferit fata de cel din 12 mai, unul din martori a primit citatie tot pentru 12 mai.
Intrebarea mea este: cum este mai bine sa facem ?...sa vina acel martor pe 12 mai sau pe 12 mai sa-i spunem judecatorului ca a zis ca este numai interogatoriul si ca audierea celor 2 martori a zis ca se va face la urmatorul termen de dupa 12 mai ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PAS22 , utilizator 16:53, 5 Mai 2010
La termenul respectiv v-a fost admisa proba cu martori care se vor infatisa, conform citatiei, pe 12 mai, la fel ca si dv. cand veti spunde interogatoriului.
Se pot audia si martorii dupa ce se vor lua interogatoriile, la acelasi termen. pentru ca dvs.ati depus lista cu martorii inainte de termenul fixat si in timp optim pentru a fi citati, acestia au fost citati si se vor prezenta la data comunicata prin citatie.
Ma gandeam sa nu-i fac sa se invoiasca de la serviciu degeaba...
kyky_micky a scris:

Ma gandeam sa nu-i fac sa se invoiasca de la serviciu degeaba...

Pot prezenta citatia la serviciu, pentru justificare.
In conditiile art. 200 alin. (1) din Codul de procedura civila, persoana chemata in calitate
de martor in fata unei instante civile poate cere sa i se plateasca cheltuielile de drum si sa fie despagubita dupa indeletnicirea sa, proportional cu timpul pierdut (nelucrat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatarul paratului ContSters40598 ContSters40598 Am o cauza in care la primele doua infatisari s-au prezentat paratii personal, fara aparator. La a treia infatisare se va prezenta in cauza pentru parati, un ... (vezi toată discuția)
Martor surprizã la o ieºire din indiviziune prietenulomului prietenulomului Sotia piritului doreste sa depuna marturie impotriva lui in favoarea reclamatului dar asta dupa ce s-au audiat martorii . Aceasta s-a suparat datorita faptului ... (vezi toată discuția)
Retragere actiune divort denisa15 denisa15 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am intentat actiune de divort si avem prima infatisare la sfarsitul lunii iunie. Intre timp, ne-am impacat si am introdus ... (vezi toată discuția)