avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepurile martorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepurile martorului

Buna ziua, am inteles ca martorul citat la un proces are dreptul sa primeasca cheltuielile de drum, cat si venituri pentru timpul pierdut pe holurile Judecatoriei. Cand si cum poate primi aceste drepturi, si mai ales de la cine?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:50, 15 Noiembrie 2011
Stimate domn,

Prevederile legale incidente sunt următoarele:

Codul de procedură civilă
Art. 200

Martorul poate cere să i se plutească cheltuielile de drum şi să fie despăgubit după starea sau îndeletnicirea sa şi potrivit cu depărtarea domiciliului şi timpul pierdut.

Încheierea instanţei este executorie.


Partea care v-a propus va avansa aceste cheltuieli, urmând să le recupereze drept cheltuieli de judecată, dacă va câştiga procesul.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi de munca platita normal? sorintm sorintm Buna ziua,as dori sa stiu daca in cazul in care am primit o citatie de la judecatorie,ziua de munca in cauza este zi platita normal?O sa-mi anunt sefii de ... (vezi toată discuția)
Participarea angajatului la termenele de judecata - litigii de munca alex_bis alex_bis Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate proceda pentru a participa, in timpul programului la termenele acordate in situatia unui proces pentru litigii de ... (vezi toată discuția)
Plata zi libera pentru prezentarea in instanta marushk marushk Buna ziua, Am urmatoarea problema: locuiesc in orasul X si trebuie sa ma prezint in orasul Y la un proces in care eu sunt reclamant. Angajatorului ii aduc ... (vezi toată discuția)