avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire CIM

Buna seara.
Incepand cu data de 01.04.2013, sunt angajat la firma.
Contractul este pe perioada determinata de 6 luni.
Am 2 intrebari:
1. Nici unul din cele 3 exemplare din contract, nu este inregistrat la ITM (nu exista nr de inregistrare nici stampila ITM). In schimb, am primit un extras din REVISAL, unde intr-adevar figurez ca angajat. Neinregistrarea contractului la ITM ma poate afecta cu ceva? Daca apar in Revisal, pot sta linistit ca sunt angajat cu "acte in regula"?
2. Contractul de munca mi-a expirat in data de 30.09.2013. Incepand cu data de 01.10.2013, mi s-a prelungit cu inca o perioada de 6 luni, dar nu printr-un act aditional, ci printr-un nou contract de munca si o noua actualizare in Revisal. Intrebare e: Pot aparea probleme la vechime aceastra intrerupere? (in caz de concediu medical, somaj, etc) Nu e chiar o intrerupere efectiva ci doar un nou contract de munca. Ma poate afecta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rustique , utilizator 22:05, 15 Octombrie 2013
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la Inspectoratele Teritoriale de Munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

2. Nu va afecteaza cu nimic, numai ca nu se mai poate prelungi durata acestuia decat pana la 12 luni.

3. Inregistrarea in REVISAL nu este o conditie ad validitatem a c.i.m..
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul aditional neinregistrat la itm..... adynson adynson va rog mult sa-mi raspundeti daca actul aditional are vreo valoare daca nu este inscris la itm??? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta și continuare activitate costel tu costel tu Ieșire pensie limita de varsta 26.04.2018 ,60 ani și 9 luni. Care sunt condițiile pentru continuare activitate, încheiere nou contract la ITM și ... (vezi toată discuția)
Contract de munca veritabil (legal)? me-alina me-alina Un contract de munca (angajare la stat) care nu a fost autentificat de ITM este veritabil, trebuie neaparat dus la ITM? ( in conditiile in care nici cartea de ... (vezi toată discuția)