avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Buna seara , am depus plingere penala la sectia de politie din cartier impotriva fostului sot pentru abandon de familie ( pensie alimentara ) in luna august 2013 ... decizia tribunalului a fost data din 2011 ... fostul sot a locuit cu noi pina la data de 1 febr.2013 neplatind niciodata pensia alimentara copilului .. si mai mult lasandu-ma si cu datorii .
In continutul acelei plingeri agentul de politie mi-a dictat sa scriu faptul ca fetita nu a primit sume de bani sau cadouri in acest timp ( cica asa ar fi procedura ) .
Va intreb : "sume infime primite ocazional din an in pasti" sau un cadou primit de ziua copilului de la tatal ei se considera ca si pensie alimentara? Sunt compensatorii acestea ca si pensie alimentara ?
Am fost chemata la sectie impreuna cu copilul la sectia de politie pentru audierea acesteia de catre un agent acesta spunandu-mi ca plingerea trebuie facuta de catre minora .. este corect ? Daca este in custodia mea si doar a mea mai trebuie sa depuna fetita plingerea? Eu o reprezint pe ea si interesele ei si drept urmare as dori ca cererea sa fie depusa de mine pentru ca fostul are relatii cu politia si sigur va afla de situatia aceasta si copilului ai e frica de el .
Mai mult de cat atat a intrat in casa in lipsa mea fetita permitandu-i accesul ( poate de frica lui sau din motive sentimentale ) luand din casa obiecte ( violare de domiciliu si furt ) , mi- a spart parola de pe facebook si de messenger .. si mai nou o santajeaza emotional promitabndu-i fetitei ca , concubina acestuia vrea sa- i cumpere diverse lucruri scumpe chipurile ea neavand fetita ... vreau sa stiu ce masuri pot sa iau impotriva concubinei care nu are nici o relatie cu fetita mea dar care incearca sa o cumpere pur si simplu .

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
joanablack, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 23:24, 15 Octombrie 2013
Copilul nu are ce cauta la sectia de Politie, dvs. sunteti reprezentantul minorului.
Cadourile nu reprezinta pensie alimentara.
Altadata nu mai scrieti dupa dictare, declaratia este ceea ce stiti dvs., nu ce vi se dicteaza, scrieti acolo ca e declaratie pe propria raspundere, pai raspundeti doar pentru afirmatiile dvs.!
Faceti plangere la Politie si pentru furt si pentru spargerea parolei.
Singura masura ce o puteti lua impotriva concubinei fostului sot este sa discutati cu domnisoara dvs. de la egal la egal, sa-i explicati situatia, fara insa a-l denigra pe tatal sau.
Va mai spun ceva, din experienta: actuala concubina vrea "sa-l cumpere" pe tatal fetitei, aratandu-se afectuoasa fata de fiinta cea mai iubita de catre tatal sau (faptul ca nu plateste pensia alimentara si v-a lasat cu datorii nu inseamna ca nu iubeste fata); daca-i reuseste, o va ignora pe fetita , credeti-ma!
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul concubinei este tot in întreținerea mea chiar daca nu suntem casatoriti legal ContSters436518 ContSters436518 Sunt in proces cu fosta concubina care nu am fost căsătoriți legal din care am un copil cu ea si acum.ma dat in judecata pentru pensia alimentara,acum cu ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa pierd fetita? gusti90 gusti90 In urma unui concubinaj ce a durat aprox.2 ani jumatate a rezultat un copil,fetita mea in varsta de 1 an si 6 luni acum,in urma cu 4 luni fosta concubina a ... (vezi toată discuția)
Domiciliul necunoscut al fostului sot ADANNA ADANNA Buna ziua, Acu ceva timp, am mai postat un topic cu acelasi titlu si va spuneam ca fostul sot nu vrea sa-mi dea adresa exacta a noului domiciliu unde ... (vezi toată discuția)