avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constrangerea unei firme de a demisiona pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constrangerea unei firme de a demisiona pentru a deveni colaborator pe srl sau subcontractor comisionar

sunt angajat al unei firme private cu domeniul de servicii de curierat rapid si constrans de a demisiona sau in caz contrar de a fi disponibilizat daca nu i-mi fac srl si sa devin apoi colaborator pe firma platit la km efectuati cu masina personala si livrari efectuate dar din calculele unei contabile autorizate reiese ca ajung sa castig mai putin ca srl decat ca angajat tinand cont de costurile de intretinere a unui auto de marfa plus taxele obligatorii catre stat plus combustibil fluctuant la pompa.......in acest caz ce drepturi si obligati sunt de ambele parti.....angajat&angajator?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
mario1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:36, 18 Octombrie 2013
Cum anume va constrange? Este dreptul angajatorului de a-si concedia angajatii, bineinteles daca se respecta prev legislatiei muncii.
In cazul concedierii conf art 65 CM, se desfiinteaza locul de munca al angajatului. Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Pentru a fi inteles mai bine ce nedumerire am eu trebuie sa dezvols subiectul.Sunt angajat al firmei de mai mult de 6 ani.Inceputul a fost foarte greu incepand cu un salariu de 400 lei si cu masina proprie de marfa.Pe atubci era ok deoarece reparatiile auto si asigurarea obligatorie auto erau suportate de firmaDupa 4 ani au schimbat obligativitatea de a mai veni cu auto asigurand auto de la firma dar nici o reparatie a masinii mele din acel moment mai clar am ajuns sa investesc in masina mea o gramada de bani pentru a o aduce la o stare acceptabila spre a o vinde.O masina care a costat 4500 EURO IN 2006 In 2010 dupa o investitie de 1000 euro abia am mai luat 2000 euro pe ea.Totul pentru a avea un loc de munca.Acum am ajuns la un salariu acceptabil in Romania fiind unul din cei mai apreciati la locul de munca tinand cont de toate ce tin de locul de munca....nu am intarziat niciodata,nu am mers baut niciodata,am stat peste program tinand cont de specificul locului de munca farasa fiu platit sau ore libere mai pe scurt nici o abatere.....am tras foarte mult sa ajung unde sunt acum.I-mi place unde sunt acum.....Si de o data trebuie sa ajund sa-mi fac firma,sa iau alta masina de marfa si nu orice masina ceea ce pe scurt necesita o investitie,din nou.......ceea nu se tine cont ca este peste puterile mele singura posibilitate fiind un imprumut bancar de ceva mii de euro.Asta ar fi cea mai mica problema daca as taia o factura la sfarsit de luna acceptabila dar totul tine de ceea ce ti se da de lucrul de firma mare si din acea suma facturata trebuie sa alimentezi masina,carburant care creste luna de luna,servisarea auto cand e nevoie,taxele la stat ceea ce ajung sa duc acasa bani mai putin decat iau acum.Trebuie tinut cont ca in domeniul de activitate se parcurg aproximativ 50000 de km anual deci masina devine un 6/49,sa nu se uite ca taxele si banca nu te iarta niciodata.In momentul de fata i-mi e bine cum sunt si tot ce as vrea ar fi sa raman in stadiul de angajat cu masina firmei.Una e sa faci 50000 de km cu o masina servisata autorizat de o firma care-si permite si una e sa faci 50000 km cu bani putini la coltul blocului.....tine de siguranta in trafic.Apoi ca om una e sa stii ca iei o suma fixa si stii cat i-ti permiti.Nu consider ca cer prea mult decat o stabilitate financiara tinand cont ca nu e o firma micuta,e pe piata de aprozimativ 20 de ani cu profituri uriase.Cat incaseaza de munca mea pe o zi e aproape salariul meu pe o luna.Partea cu să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasa .........nu are logica.LOGICA NESCRISA IN ACTE E DE A SEMNA UN CONTRACT PE CINCI ANI FARA MODIFICARI DE REMUNERATIE.....SCLAV PE PLANTATIE PE BANI CAT MAI PUTINI.CAT SE INVARTE ROATA CASTIGI CAT NU STAI ACASA FARA SA FII PLATIT.Ca angajat mai ai ceva drepturi,medicale,de odihna,un program cat de cat acceptabil.NEGOCIEREA DE COLABORARE SE FACE STAS PENTRU TOTI NU INDIVIDUAL IN FUNCTIE DE CEEA CE PRESTEZI SAU IN FUNCTIE DE MASINA CA TONAJ
Nu cred ca puteti face nimic. Negociati cat puteti cu patronii. Puneti pe hartie toate - venituri/km, cheltuieli/km, salariu (cu impozite), timp, taxe ... Fiindca ati facut asta de mult timp ar trebui sa le stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o mașină de 24 h și nu mai pornește. vreau să dau în judecată vânzătorul pentru viciu ascuns, am șanse de câștig? Relu Timișoara Relu Timișoara Am cumpărat o masina de 24 h si numai pornește si ca atare am dus masina la service unde am aflat ca s-a lucrat la motor. Vânzătorul susține ca nu, cu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unui autoturism Bogdan1992 Bogdan1992 Buna Ziua AvocatNet.ro. Am si eu o problema in legatura cu recuperarea unui autoturism. In 2013 an achizitionat un autoturism din jud. Bihor-Oradea. ... (vezi toată discuția)
Banca nu a acceptat contractul de finantare Mihaidodo Mihaidodo Buna seara. Anul trecut pe data de 14.12.2020 am fost la un dealer auto in Germania sa vad daca pot lua o masina in rate. Mi sa cerut contractul de munca, ... (vezi toată discuția)