avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura tine loc ptr contract??
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura tine loc ptr contract??

o factura are aceiasi valoare ca si contractul daca are pe verso toate informatiile ?? merci tuturor:D
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 04:40, 5 Ianuarie 2010
pe factura nu se regasesc toate clauzele si termenele pe care le poate contine un contract, dar dupa emiterea ei, a fost acceptata de catre debitor, in baza acestui document se poate dovedi ca exista acea creanta.
Nu are aceeasi valoare ca si contractul, dar reprezinta un inscris constatator al creantei si reprezinta titlu valabil pentru o soomatie de plata, OG 5/2001, daca ea este semnata de catre debitor.
am mai intalnit aceasta"tehnica"de a tipari pe verso-ul facturii contractul.Mie mi se pare un pic fortata aceasta practica.E ca si cum s-ar tipari pe spatele certificatului de nastere si certificatul de deces cu data decesului nestipulata pentru a fi trecuta la momentul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Da, este o practica fortata. Se practica in magazinele mari unde de obicei factura se achita pe loc (nu dau nume).
Cred mai degraba ca prin aceasta modalitate "vanzatorul" de obicei se "acopera"/protejeaza pentru eventualele sesizari privind calitatea/cantitatea produselor cumparate sau pentru sesizari privind "restituirea sumelor achitate/incasate cu titlu de pret".Ceva de genul cvasi-contract cu clauze unilaterale!?!#-o
Ceva ce nu este nici oferta de contract dar nici contract:tooth:

Av. Cermak
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
contractul e incheiat valabil (juridic) si verbal...
Factura impreuna cu restul mentiunilor de pe ea poate dovedii clauzele contractului...

Alte discuții în legătură

Contractul vanzare cumparare pe verso factura este valabil? ddianna ddianna Buna ziua, Contractul de vanzare cumparare care este tiparit pe verso fiecarei facturi este valabil?In momentul semnarii de primire a facturii de catre ... (vezi toată discuția)
Contract pe spatele facturii legal? bbn_1982 bbn_1982 Eu, s.c. am cumparat de la alta firma niste marfuri pe baza de factura. Pe spatele facturii, este un contract cu 1% penalitati ptr fiecare zi intarziere. Am ... (vezi toată discuția)
Este valabil contractul de vanzare cumparare tiparit pe verso factura? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul unei firme de distributie produse alimentare, pe spatele fiecarei facturi, este tiparit un contract de vanzare cumparare.Pe factura se ... (vezi toată discuția)