pe factura nu se regasesc toate clauzele si termenele pe care le poate contine un contract, dar dupa emiterea ei, a fost acceptata de catre debitor, in baza acestui document se poate dovedi ca exista acea creanta.
Nu are aceeasi valoare ca si contractul, dar reprezinta un inscris constatator al creantei si reprezinta titlu valabil pentru o soomatie de plata, OG 5/2001, daca ea este semnata de catre debitor.
am mai intalnit aceasta"tehnica"de a tipari pe verso-ul facturii contractul.Mie mi se pare un pic fortata aceasta practica.E ca si cum s-ar tipari pe spatele certificatului de nastere si certificatul de deces cu data decesului nestipulata pentru a fi trecuta la momentul respectiv.
Da, este o practica fortata. Se practica in magazinele mari unde de obicei factura se achita pe loc (nu dau nume).
Cred mai degraba ca prin aceasta modalitate "vanzatorul" de obicei se "acopera"/protejeaza pentru eventualele sesizari privind calitatea/cantitatea produselor cumparate sau pentru sesizari privind "restituirea sumelor achitate/incasate cu titlu de pret".Ceva de genul cvasi-contract cu clauze unilaterale!?!#-o
Ceva ce nu este nici oferta de contract dar nici contract:tooth: