avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizare drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizare drept de mostenire

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in gasirea unei solutii in urmatorul caz:
Mama a avut un frate care a decedat, avand ca urmasi 2 copii. Dupa decesul parintilor mamei s-a dezbatut succesiunea pentru casa parinteasca, dar nu si pentru cele 4 locuri de veci ramase - 2 pentru fiica, 2 pentru nepoti. Parintii mei locuiesc in Bacau, nepotii care sunt majori in Bucuresti. Nepotii nu doresc sa se inmormanteze in Bacau.
Pentru ca nu s-a dezbatut succesiunea, impozitul si celelalte taxe pentru locurile de veci s-au platit de catre mama mea pe numele tatalui ( decedat).
Acum parintii mei trebuie sa procedeze la o dezhumare dar acest lucru nu este posibil fara acordul nepotilor - care in caz de acord au fost rugati sa trimita o procura de renuntare.
Nepotii nu au fost de acord cu acest lucru, cerand initial bani pentru cele 2 locuri- o suma exorbitanta.
Li s-a spus ca nu se poate plati acea suma si acum doresc sa vanda locurile fara sa vina la Bacau printr-un delegat.
Daca nu au platit niciodata impozitul si celelalte taxe pentru cele 2 locuri le pot vinde? mai au drept de proprietate?
Cum ar putea proceda parintii mei (prin ce acte notariale) sa reuseasca sa intre in posesia celor 2 locuri fara a ajunge in instanta?
Va multumesc!
Daca ar putea oricine sa-si faca acte ca sa se faca proprietar fara sa ajunga la instanta... la ce-ar mai fi buna instanta?
Mai bine ajungeti la un compromis si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri legale după decesul recent al soțului. cum mă sfătuiți să fac, ținând cont de faptul că fiica noastră nu locuiește în țară? AuraV AuraV Buna ziua. Iubitul meu sot, a decedat recent. Suntem casatoriti din anul 1978. Din casatoria noastra fericita au rezultat 2 copii. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Supliment certificat de mostenitor AdrianaAdryana AdrianaAdryana Buna ziua, am urmatoarea problema: la Cimitirul Progresu bunicul meu decedat detinea 2 locuri de veci, la care taxa anuala a fost platita pana acum 2 ani cand ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)