Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in gasirea unei solutii in urmatorul caz:
Mama a avut un frate care a decedat, avand ca urmasi 2 copii. Dupa decesul parintilor mamei s-a dezbatut succesiunea pentru casa parinteasca, dar nu si pentru cele 4 locuri de veci ramase - 2 pentru fiica, 2 pentru nepoti. Parintii mei locuiesc in Bacau, nepotii care sunt majori in Bucuresti. Nepotii nu doresc sa se inmormanteze in Bacau.
Pentru ca nu s-a dezbatut succesiunea, impozitul si celelalte taxe pentru locurile de veci s-au platit de catre mama mea pe numele tatalui ( decedat).
Acum parintii mei trebuie sa procedeze la o dezhumare dar acest lucru nu este posibil fara acordul nepotilor - care in caz de acord au fost rugati sa trimita o procura de renuntare.
Nepotii nu au fost de acord cu acest lucru, cerand initial bani pentru cele 2 locuri- o suma exorbitanta.
Li s-a spus ca nu se poate plati acea suma si acum doresc sa vanda locurile fara sa vina la Bacau printr-un delegat.
Daca nu au platit niciodata impozitul si celelalte taxe pentru cele 2 locuri le pot vinde? mai au drept de proprietate?
Cum ar putea proceda parintii mei (prin ce acte notariale) sa reuseasca sa intre in posesia celor 2 locuri fara a ajunge in instanta?
Va multumesc!
Daca ar putea oricine sa-si faca acte ca sa se faca proprietar fara sa ajunga la instanta... la ce-ar mai fi buna instanta?
Mai bine ajungeti la un compromis si gata.