avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua!!!-recunoastere casatorie in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua!!!-recunoastere casatorie in Romania

Am si eu nevoie de niste informatii. Tocmai m-am casatorit cu un cetatean german pe teritoriul germaniei, ce acte imi trebuie sa imi recunoasca casatoria si in romania si ce acte imi trebuie sa imi schimb buletinul de identitate cu numele nou? As putea sa le rezolv pe toate aici la ambasada sau trebuie sa merg in romania? Am sunat aici la ambasada am trimis si e-mailuri dar nimeni nu-mi raspunde. Va rog sa ma ajutati....multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:30, 16 Octombrie 2013
Va puteti adresa ambasadei daca aveti resedinta. Aveti nevoie ca certificatul sa fie apostilat cu Apostila de la Haga, actul dvs.de identitate valabil, certif de nastere. Veti da o declaratie pe proprie raspundere la notar cu privire la numele dupa casatorie si la regimul matrimonial ales. Dupa ce primiti certificatul de casatorie romanesc, cam dupa 2 luni (cam atat dureaza aprobarea la ambasada), solicitati la ambasada sa vi se faca actele pentru schimbarea cartii de identitate si imputerniciti o persoana din tara careia ii trimiteti in original cetificatul dvs. de nastere si cel de casatorie, buletinul, cartea de alegator, pozele stampilate de ambasada, imputernicirea de la ambasada, 12 lei, contractul pe casa, daca aveti copilasi si certificatele de nastere ale copiilor pana in 14 ani. Imputernicitul se prezinta la serviciul de evidenta unde aveti domiciliul cu actele in original si copii xerox, va depune cererea si cam in 2 saptamani va poate trimite buletinul nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania gatzuca gatzuca M am mutat de curand in Germania cu prietenul meu si vrem sa ne casatorim. Unde se poate oficia cununia civila si ce acte trebuie (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie in strainatate sourappl sourappl acum un an m´am casatorit in Germania cu un cetatean german. Am ales sa imi pastrez numele de familie romanesc, desi imi doream sa preiau numele sotului, ... (vezi toată discuția)