Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca exista un mod pentru a rezolva urmatoarea situatie.
Suntem 2 surori. Tata si mama au apartament in coproprietate. Mama a decedat.
Tata ar vrea sa doneze partea lui zice el jumatate din casa plus partea care i se cuvine din casa ca mostenire dupa mama, cum ziceam vrea sa o dea statului in schimbul faptului de a fi pus intr-o casa de batrani iar pe noi doua sa ne lase sa ne batem cu statul pentru partea noastra. Este posibil asa ceva?
Eu asi dori ca sa se poata vinde casa si tata sa poata sa aiba parte de o batrinete linistita stand cu mine in Italia unde am toate posibilitatile pentru ai asigura o viata mai mult decat demna.
Sora mea in schimb nu vrea sa se vanda casa.
Deci in rezumat: poate tata sa dea statului partea lui ( el zice ca are dreptul la jumate din casa plus o parte din cealalta jumatate a memei decedate) fara sa lase nimic fiicelor? Sau doar daca noi renuntam la mostenire?
Tatal dvs. poate face ce doreste cu partea lui din acea casa, adica ceea ce are in mod legal prin cumparare si ceea ce mosteneste de la sotia sa. Dv. copii aveti doar cota de 1/2 din cota mamei csre probabil detinea 1/2 din apartament, deci detineti o cota minima fata de ceea ce are tatal dvs. In principiu vanzarea nu se face catre stat ci probabil catre un camin de batrani care se va obliga sa il intretina. In contextul in care nu sunteti de acord cu vanzarea este posibil ca nici tatal dvs. sa nu poata vinde tinand cont ca nu detine intregul. Poate lasa testament acelei organizatii care se va ocupa de el.
Mostenire
bandi2
buna. vreau sa intreb: tatal meu a murit... casa in care stam, eu mama si sora, e trecut pe numele nostru.. eu legal deocamdata am cred ca 15 la suta,din ... (vezi toată discuția)