avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau nu de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau nu de TVA

Buna zua,
Am infiintat o firma si pentru ca e la inceput am optat sa nu fie platitoare de TVA.
Voi face vanzare atat catre persoane fizice cat si juridice.Ce sfat i-mi dati?Sa o inregistrez platitoare de TVA?Cum e mai bine pentru mine fiscal?
multumesc mult,
Buna seara,

E mult de discutat la acest aspect. O sa incerc sa va redau pe scurt cateva avantaje si dezavantaje.
O societate platitoare de tva are avantajul de a-si putea recupera TVA din facturile de achizitii. Pentru neplatitori acesta este un dezavantaj.
Daca lucrati mai mult cu persoane fizice acestea vor fi dezavantajate de faptul ca vor trebui sa plateasac si tva fara a putea apoi sa-l recupereze.
Daca aveti tranzactii intracomunitare atunci trebuie sa fiti platitor de tva.

Sper sa va ajute sa luati o decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Sa ma inregistrez platitor de tva sau sa raman neplatitor? carmenbn carmenbn O microintreprindere neplatitoare de tva,cu CA in 2012 0 lei,va face achizitii intracomunitare(suplimente alimentare) din Ungaria,pe care le va vinde unor ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)