avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Evacuare chirias

Buna seara,
Am urmatoarea situatie: am un spatiu proprietatea unei societati pe care o detin pe care l-am inchiriat pt o perioada de 6 ani unei societati. Dupa primul an de functionare nu mi-au platit 2 luni calendaristice si doresc sa-i dau afara din spatiu. In contract am ca si clauza de reziliere a contractului neplata a 2 luni. Am inceput un proces de evacuare si recuperare a banilor neincasati si am primit o comunicare de la judecatorie prin care sunt instiintat ca trebuie sa timbrez la valoare. Problema este: mi se comunica prin aceasta adresa ca trebuie sa platesc taxa de timbru la toata perioada contractuala de 6 ani:O! Este corect asa?
va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mihumihu , utilizator 23:14, 16 Octombrie 2013
nu
evacuarea are o taxa de timbru fixa iar capatul doi de cerere privind neplata pe doua luni se timbreaza la valoarea chiriei celor doua luni

probabil ati solicitat si reziliere...si atunci trebuie sa timbrati la valoare, cred
Va multumesc mult pentru raspuns! Da cred ca avocatul meu a facut si cerere de reziliere. Puteam cere doar evacuarea si plata celor 2 luni? Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere - timbraj sabinna sabinna Am formulat o cerere de chemare in judecata cu doua capete: - instanta sa constate ca a operat rezilierea contractului de inchiriere teren cu data de .......( ... (vezi toată discuția)
Formulare obiect cerere eugen82 eugen82 Intr-o actiune in evacuarea chiriasului vreau sa solicit chiriile restante. Pot sa cer obligarea paratului la plata chiriei restante in valoarea de x lei pe ... (vezi toată discuția)
Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)