avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea unei noi conduceri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea unei noi conduceri

printr-o adunare extraordinara a unei asociatii de proprietari s-a decis alegerea unei noi conduceri, demiterea administratorului, predarea de catre vechea conducere a CUI, a registrului de casa, chitantiere, stampile, etc. Vechea conducere ignora insa hotararile luate in adunarea generala si face in continuare incasari. Care este calea legala in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:15, 17 Octombrie 2013
1-
demiterea administratorului,

Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari si incetsrea raporturilor se poate realiza prin rezilierea cu respectarea normelor in domeniu a raportului de munca
2-Presedintele de asociatie nou ales in urma ultimei adunari generale are dreptul sa notifice oficial vechiul presedintede obligatia predarii tuturor documentelor si stampilei asociatiei de proprietari
Daca adunarea generala a fost legal convocata si numirea noului presedinte reprezinta votul majoritatii participantilor,continuarea activitatii de catre componenta vechii echipe de reprezentare este abuziva
Conditionat de eventuale incalcari ale normelor in domeniu,de producerea de prejudiciu,
persoanele care staruie sa presteze activitate in numele asociatiei de proprietari dupa ce a fost demisa,poate avea drept consecinta sesizarea oficiala a autoritatilor care functie de concluziile verificarilor pot decide incadrarea faptelor si individualizarea responsabilitatii

Daca AG a fost legal convocata, eventual reconvocata, daca aveti un PV din care se poate constata ca majoritatea membrilor asociatiei prezenti la reconvocata au ales alta conducere, atunci va puteti adresa biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie sa va indrume cum sa procedati mai departe si chiar sa-si trimita un functionar care sa poata media conflictul aparut intre vechea conducere si noua conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Vechiul com executiv al asociatiei de proprietari refuza sa plece alm0nd0 alm0nd0 Am avut Adunare generala extraordinara la Asociatia de proprietari si vechiul comitet refuza sa plece. Am reclamat la politie si la primarie, am fost azi cu ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)