Am si eu o intrebare: eu si colegii mei tocmai ce am castigat un proces (ce a durat vreo 3 ani) impotriva fostului angajator, iar instanta a decis ca acesta sa ne plateasca fiecaruia cate un salariu compensatoriu. Problema este ca nu stim cum sa procedam in continuare: am fost la Tribunalul Bucuresti si am depus cererea de legalizare a sentintei, iar saptamana viitoare ne ducem sa le luam, dar de aici mai departe cum ar trebui sa procedam?
Va rog daca aveti niste sfaturi.
O alta nelamurire: daca persoana in cauza a inchis firma si a declarat faliment mai putem recupera salariile?
Dupa ce obtineti hotararea judecatoreasca, depuneti la fostul angajator cerere de punere in executare a hotararii respective, atasand o copie a acesteia.
Daca in termen de 15 zile acesta nu pune in executare hotararea respectiva, atunci :
- depuneti o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun. care prevede ca : Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 263 C.mun.:
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
- mergeti la un executor judecatoresc pentru a demara procedura de executare silita impotriva fostului dvs angajator.
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)