Buna ziua, va rog, ajutati-ma si pe mine cu o problema!
Am dat fostul loc de munca in judecata, am castigat acum doua luni si jum. pe fond, mi s-a trimis hotararea jud. prin posta, am semnat la primirea ei. In hotarare scria: "cu drept de recurs in 10 zile de la comunic." Am intrebat la arhiva de vreo doua - trei ori daca s-a facut recurs. "Nu." Ok, acum am reusit sa legalizam hotararea. Am indarznit sa-i sunam pe patroni sa-i intreb daca ma pot duce sa-mi iau drepturile de la ei iar acestia mi-au raspuns ca nu au primit nicio hotarare caci daca o aveau faceau recurs. Am sunat la registratura tribunalului si mi s-a spus ca nu se poate sa nu o fi primit. caci chiar daca nu au vrut sa o primeasca de la curier , tot ar primi-o nu stiu cum. O avocata mi-a spus ca daca ei nu au primit hotararea pot sa-mi iau si banii ca tot pot face recurs si sa mi-i ceara inapoi. Este posibil sa ma pacaleasca asa sau sa o taraganeze ??
Este posibil sa va pacaleasca .. dvs depuneti o adresa in scris la angajator si la care atasati copie de pe hot.jud, si prin care solicitati sa puna in executare acea hotarare.
Daca in termen de 15 zile de la inregiostrarea cererii dvs nu va achita drepturile stabilite in hot.jud., atunci puteti formula plangere penala impotriva acestuia.
art.261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
art.263 C.mun.
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
recusul nu suspenda executarea
hotararea dvs este titlu executoriu de drept
puteti sa o puneti in executare
daca se modifica in recurs ramane de vazut pana una alta sunt buni de plata
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)