avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate, succesiune...etc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate, succesiune...etc

Buna ziua, nu stiu daca am ales forumul corect, cu scuzele de rigoare va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac:

-este vorba de un teren intravilan in Videle Teleorman, proprietari bunicul si bunica, titlul de proprietate pe numele bunicului, decedat in 1981, bunica traieste, titlul emis in 1994, in momentul de fata am depus dosar la notariat pt succesiune iar dl. notar ne-a spus ca trebuie refacut titlul si trecuta bunica ca titular, deoarece a fost eliberat pe numele defunctului si se poate anula acesta si eliberat altul pe numele bunicii dupa masurarea terenului (cadastru, sau cum se spune). Unde se pot face demersuri la primaria locala sau la Judetean (Alexandria)?!

Va multumesc si astept un raspuns eventual si pe adresa mariotn24@yahoo.com.
Cel mai recent răspuns: mariotn24 , utilizator 10:37, 17 Octombrie 2013
Dezbateti doamna succesiunea cu acest titlu. Mostenitori vor fi bunica si copii. Apoi faceti cadastru si intabulare pe mostenitori. Este mai corecta calea aceasta.
dna/dl. Joha,

de la primaria locala mi sa spus initial ca trebuie mers la Judetean, dimineata urmatoare ca se poate face si la locala dar, mai intai trebuie facut cadastrul (masurarea terenului) apoi eliberat titlul deoarece este posibil sa nu corespunda suprafata trecuta pe titlul vechi transferat pe cel nou cu ce se va gasi pe teren. Mai explicit unde si cum se poate face mai repede si usor, prin primarie sau prin judecatorie? trebuie avocat sau poate deschide bunica sau unul din copii?!
si daca nu am fost explicit, succesiunea este deschisa dar trebuie schimbat titlul de proprietate deoarece a fost eliberat cu mult timp dupa decesul bunicului (din ce stiu in 1992 s-a demarat eliberarea acestor titluri) iar bunicul mort in 1981.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate . . . Brunetzel` Brunetzel` Buna ziua , am si eu o problema ca multe altele de pe aici ... Bunicul meu detine un titlu de proprietate care este gresit din punct de vedere caligrafic . ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Lacy58 Lacy58 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Am mostenit eu si fratele meu un imobil si un teren ... (vezi toată discuția)