avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura neplatita

in urma unor servicii catre o societate am emis facturi pe care beneficiarul nu le plateste.
mentionez ca serviciile au fost prestate in baza unui contract.
ce pot face???????????????????????????????????????????
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 16:57, 8 Aprilie 2009
Actionati in judecata societatea debitoare si solicitati plata acestor facturi.
Trimite-ti o notificare societatii debitoare in care sa specificati cuantumul creantei si faptul ca urmeaza sa-i actionati in judecata daca nu isi achita facturile in termen de... daca respectiva societate nu da curs notificarii, nu va ramane decat sa introduceti actiune in instanta prin care sa solicitati plata datoriilor, eventuale penalitati- daca sunt specificate in contractul incheiat intre dvs si societatea debitoare- si cheltuieli de judecata.
Puteti apela la procedura somatiei de plata.Referitor la aceasta procedura, au fost multe discutii pe acest forum, astfel ca initiind functia cautare, gasiti toate informatiile necesare.:rtfm:

Av.Cermak
Daca facturile sunt acceptate prin semnatura de catre debitor si sunt scadente la plata puteti emite catre acesta o somatie de plata prin care il atentionati asupra platii acestor facturi in caz contrar expunandu-se unei actiuni in instanta, care ar presupune costuri suplimentare din partea sa.
Daca nu raspunde pozitiv, in sensul platii datoriei, recurge-ti la procedura judiciara a somatiei de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)
Vanzare de creanta vasilemb vasilemb Buna ziua, Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa cumpar o creanta pe care vanzatorul o are de recuperat de la un client al lui. Eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica alex86home alex86home Am imprumutat o societate comerciala cu 127500 RON, in baza unui contract de imprumut in care nu este specificata data scadenta. Cum imi pot recupera banii ... (vezi toată discuția)