Am imprumutat o societate comerciala cu 127500 RON, in baza unui contract de imprumut in care nu este specificata data scadenta. Cum imi pot recupera banii pentru ca tot ma pasuieste?
contractul acesta nu a fost autentificat la notar? Asa ceva nu poate omite notarul, sa nu treaca data scadentei! #-o
Numai prin actiune in instanta veti putea recupera banii.
Daca era autentificat la notar aparea in context art. 66 din legea notarilor, si inscrisul ar fi titlu executoriu si ati putea merge la un executor, care sa execute bunurile ce le-ar gasi in proprietatea societatii.
Prima data faceti o somatie in scris a societatii cu confirmare de primire, ca in baza contractului de imprumut incheiat, pana la data de XX sa restituie suma de bani.
Niciodata nu este prea tarziu, asa ca va sugerez sa mergeti la un notar, sa legalizati contractul si eventual sa-l completati si cu o data scadenta si eventuale garantii. Cu siguranta un notar va va da cea mai buna cale de urmat.
in acest caz, mergeti la un birou notarial in vederea perfectarii notificarii .
daca debitorul nu onoreaza acea notificare , aveti posibilitatea investirii instantei de judecata cu actiunea in pretentii .
Imprumut
anisiaileana
va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut
kontesa
Buna ziua!
O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut
22kappa
Buna ziua,
Am un contract de imprumut cu un ONG(eu sunt persoana fizica), contract care nu este legalizat la notariat. Termenul scadent de restituire a ... (vezi toată discuția)