avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut

Buna ziua,
Am un contract de imprumut cu un ONG(eu sunt persoana fizica), contract care nu este legalizat la notariat. Termenul scadent de restituire a expirat, iar debitorul nu da semne de a respecta prezentul contract. Care este solutia cea mai buna de a-mi putea recupera suma impumutata?
Cel mai recent răspuns: 22kappa , utilizator 10:09, 27 Ianuarie 2015
Trimiteti-i o notificare prin care ii puneti in vedere sa achite datoria, in lipsa achitarii veti recurge la mijloacele legale si veti introduce actiune in justitie.
Notificare pentru a incerca solutionarea amiabila si apoi,una din urmatoarele variante,cerere valoare redusa,ordonanta plata,actiune in pretentii.
Ar fi bine de stiut si data contractului pt a sti care cod de procedura civila se aplica...daca e facut dupa februarie 2013 se face o somatie care se trimite cu scrisoare recomandata cu valoare declarata...daca nu plateste in termenul trecut in somatie il dati in judecata.
De curand mi s-a oferit posibilitatea ca datoria sa fie preluata de catre presedintele ONG-ului in nume propriu printr-un contract de imprumut legalizat la notar, cu plata esalonata in termen de 6 luni. Credeti ca esti o varianta mai buna, reusesc sa scot mai usor banii in acest mod? Daca nu isi respecta termenii din contract cum il pot forta sa faca plata in conditiile in care el este persoana fizica si sa presupunem ca nu are bunuri pe numele lui?
Ar fi mult mai usor asa daca ar avea bunuri, sa va dea o garantie. Daca nu va da si stiti ca nu aveti ce sa-i luati, incheiati degeaba contractul daca nu se tine de cuvant.
Sa va dea banii esalonat pe 6 luni fara sa preia in acte imprumutul.
Dvs aveti la dispozitie 3 ani de la data scadenta sa actionati in judecata ONG-ul.

Alte discuții în legătură

Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica alex86home alex86home Am imprumutat o societate comerciala cu 127500 RON, in baza unui contract de imprumut in care nu este specificata data scadenta. Cum imi pot recupera banii ... (vezi toată discuția)
Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in baza unui imprumut prin act de mana neautentificat robert_p_1979 robert_p_1979 Am dat cu imprumut 1500 EURO, dar am facut decat un contract de imprumut fara martori, dar semnat, datat , completat unele rubrici chiar de debitor… ... (vezi toată discuția)