avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract imprumut persoana fizica-persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract imprumut persoana fizica-persoana juridica

Am imprumutat o societate comerciala cu 127500 RON, in baza unui contract de imprumut in care nu este specificata data scadenta. Cum imi pot recupera banii pentru ca tot ma pasuieste?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 15:49, 24 Noiembrie 2009
Daca ii trimiteti acea somatie de plata, cu confirmare de primire, in care ii dati un anumit termen, el are 2 modalitati:
1. ori va raspunde :
- "ma acuma nu pot" ... ... la care Dvs. ii propuneti "hai sa semnam la notar inca un contract de imprumut in care sa prelungim termenul;)", si sunteti mai asigirat pana la implinirea urmatorului termen.
- ori nu va raspunde, nu face nimic, si dupa implinirea termenului pe care l-ati dat ii actionati in instanta, unde se poate miza ca a recunoscut tacit existenta contr. de imprumut, deci a creantei, dar a ignorat solutionarea ei, si nefiind alta solutie actionati in instanta.
Omul nu va mai putea veni in instanta "eu nu am semnat nici un imprumut" daca dupa somatia Dvs., cu confirmarea ca a primi
... merge tare greu serverul X-(
Deci, :O omul nu va mai putea veni sa nege ca a primit banii imprumut.
Un avocat bun va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut kontesa kontesa Buna ziua! O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut 22kappa 22kappa Buna ziua, Am un contract de imprumut cu un ONG(eu sunt persoana fizica), contract care nu este legalizat la notariat. Termenul scadent de restituire a ... (vezi toată discuția)