avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna Ziua
In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care era plasat pe mijlocul benzii crezand ca este un caine fara a se intoarce sa vada ce este. ulterior dupa cativa km a fost oprit de politia rutiera pentru un control de rutina.Acestia au observat sange pe usa din spate a dubei si in consecinta a fost retinut pentru a da declaratii.Tatal meu le-a explicat politistilor ca a trecut peste un caine cu cativa km in urma dar intorcandu-se acolo s-a constatat ca era o femeie in varsta de 78 ani .Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla acum...? Mentionez ca tatal meu s-a oprit intr-o benzinarie inainte de a fi oprit de politie unde s-a vazut pe camerele de supraveghere ca nu s-a uitat pe langa masina deoarece nu a dat importanta incidentului fiind convins ca a fost un caine.
Deasemenea victima intinsa pe carosabil si se pare ca in stare de ebrietate.

Va rog sa-mi dati niste indicatii, ce trebuie sa facem...
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 11:40, 20 Octombrie 2013
Pai...conteaza enorm daca a vazut si a fugit...
Daca victima era intinsa pe strada are o stuatie mai usoara.
Oricum avocatul va avea mult de lucru si va trebui sa fie extrem de atent...
nu sunt avocat si poate nu e treaba mea sa comentez aici dar unele raspunsuri sunt halucinante de-a dreptul! "daca era intins pe strada de unde era sange pe usa la duba?" si daca era in picioare de unde era sange pe usa din spate? doamna a pus o intrebare la care astepta un raspuns si nu acuze de nesinceritate, nu cred ca e aici ca sa-si testeze apararea. raman urme si daca lovesti un caine, cu atat mai mult un om angajat in traversarea strazii. bara sparta, parbriz crapat, sange... cum sa spuna ca victima era intinsa pe carosabil si el sa aiba parbrizul crapat plus urme de sange, par, si altele...??
apoi, conteaza si daca victima era sau nu pe trecerea de pietoni, eventualele urme de franare (daca sunt) , alcoolemia soferului, alcoolemia victimei
@carmenmoise...angajati-va un avocat. va poate sfatui cel mai bine

Depinde cu care parte a lovit victima daca era in picioare aceasta.
Poate ca lovit-o doar in lateral si nu din fata.
Supozitii se pot face multe dar trebuie stabilit exact si doar prin expertize se poate stabili.

Daca a lovit victiva in timp ce statea in picioare este plauzibila varianta cu sange pe portiere deoarece aceasta se putea roti in cadere...

Mai conteaza si viteza cu care rula deoarece daca drumul nu era luminat trebuia sa aiba viteza redusa.
Cazul acesta desi poate parea complicat mie imi pare foarte simplu de elucidat in momentul in care se analizeaza expertizele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Admin, administrator
categoric.. nu e deloc complicat.. plus ca si raportul legistului, care e gata mult mai repede ca o expertiza poate stabili exact cauzele decesului. sunt diferente clare daca victima a fost intinsa sau a fost lovita in picioare fiind. de asta spun ca nu cred in teoria cu testarea apararii. varianta povestita pica in 2 secunde in fata expertizelor daca este o minciuna. in cazul asta singura aparare nu poate fi decat adevarul :) eventual poti spune ca nu ai vazut victima, dar mai mult de atat nu prea ai ce sa faci sau ce strategii de aparare sa construiesti.
E posibil sa scape de uciderea din culpa. De fuga de la locul accidentului, nu cred ca poate sa fie exonerat.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, asigurare MsWho MsWho Buna ziua! La finalul anului precedent, un prieten, care a condus pe un drum principal, a lovit frontal o duba, care venea de pe un drum de camp. Din cauza ... (vezi toată discuția)