avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei sentinte judecatoresti definitive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei sentinte judecatoresti definitive

Buna Ziua,
Am castigat un proces in instanta cu o mare companie privata, hotarare definitiva data de Tribunal. Cf respectivei sentinte, unitatea m-a reincadrat pe postul detinut anterior -Director executiv in data de 23.mai 2013. In schimb, unitatea fiind in reorganizare, a decis sa desfiinteze posturile de directori executivi, in baza art. 65
alin 1-concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Odata cu data reincadrarii - 23 mai 2013 am primit oferta de a ramane pe un post de executie - dar cu conditia participarii la o selectie organizata de banca respectiva sau , daca nu sa optez pentru concediere. De asemenea, mi-au interzis sa ma prezint la serviciu pana la data de 30 mai 2013, data la cae urma sa fie desfiintat postul de director executiv. Mi-au dat in acest sens o adresa, specificand faptul ca voi fi platita pentru acea perioada, nefiind necesara prezenta mea in banca.M-am prezentat pe 30 mai 2013, data la care am solicitat atributiile cf fisei postului de director executiv. Am trimis nenumarate mail-uri in care am cerut sa lucrez efetiv pe perioada cat mai sunt in functie. Nimeni nu a vrut sa raspunda si nu au vrut sa-mi dea nici un fel de atributii,desi postul meu a mai fost mentinut in schema de personal o perioada. Mentionez faptul ca unitatea respectiva nu adorit ca eu sa revin in compania, datorita faptului ca nu am fost de acord, din pozitia pe care o aveam cu politica gresita a bancii in ce priveste relatia cu clientii, modul cum erau inselati.
Va rog sa-mi spuneti daca termenul de raspuns la o adresa este de 30 de zile si pentru companiile private si daca este valabil mail-ul ?
In cazul in nu vor sa raspunda, care este calea de atac in acest caz, ce masuri pot lua in acest caz ?

A doua intrebare, faptul ca nu am beneficiat de o reala si efectiva punere in functie, neprimind nici un de atributii, pot intenta un alt proces pentru daune morale ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 17 Octombrie 2013
tushu a scris:

Buna Ziua,
.....
Va rog sa-mi spuneti daca termenul de raspuns la o adresa este de 30 de zile si pentru companiile private si daca este valabil mail-ul ?
In cazul in nu vor sa raspunda, care este calea de atac in acest caz, ce masuri pot lua in acest caz ?

A doua intrebare, faptul ca nu am beneficiat de o reala si efectiva punere in functie, neprimind nici un de atributii, pot intenta un alt proces pentru daune morale ?
Multumesc,

1. Institutiile si autoritatile publice au aceasta obligatie. Pentru sectorul privat, procedura trebuie sa fie reglementata in reg.intern al angajatorului.

2. Numai daca considerati ca voi s-a cauzat un prejudiciu, puteti promova o noua actiune impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare post individual Eduard l Eduard l Buna seara, Angajatorul mi-a desfintat postul de lucru si ma aflu in perioada de preaviz. Am primit salarii compensatorii insa in decizia de desfintare ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mickeyy mickeyy Buna ziua, Am o speta in sensul ca firma la care lucrez doreste sa desfiinteze postul in care sunt angajat pe motive economice. Sunt director de filiala ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului ibitza ibitza buna seara! sunt insarcinata in 14 saptamani, am anuntat in scris firma la care lucrez, actele au fost deja depuse si inregistrate la ITM. Astazi, 19.06.2009, ... (vezi toată discuția)