avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi persoana cu handicap neplatite
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi persoana cu handicap neplatite

Buna ziua, pentru o persoana cu un handicap fizic gradul I ce are dreptul la o indemnizatie pentru insotitor dar care nu o mai primeste de 4 luni de la primaria Otelu Rosu ce pot face ?

Mentionez ca primaria mentioneaza lipsa fondurilor pentru plata. Cu toate acestea, conform legii, suma respectiva este formata 50% din venituri de la bugetul central si 50% din bugetul local. Banuiala mea este ca primaria a pltit 6 luni din banii primiti de la guvern si pentru restul se face ca ploua.

Ce pot face ?

M-am gandit la o actiune in instanta dar nu stiu ce si cum. Daca aceasta datorie este eligibila pot face o executare silita directa fara un proces ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:32, 17 Octombrie 2013
Initial sesizati oficiul juridic din primarie si asteptati concluziile ,conditionat de care veti hotari eventuale alte demersuri,inlusiv in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoana cu handicap Corneliuz Corneliuz O persoana obtine certificatul de persoana cu handicap cu insotitor. Fica acesteia se adreseaza primariei pentru a face demersurile in vederea platii ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap nebunika08 nebunika08 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Bunicul meu in varsta de 83 de ani a suferit in urma cu un an si 5 luni un AVC ischemic din care a rams cu sechele, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)