avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trusoul bebelusului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trusoul bebelusului

se mai acorda acea prima pentru nastere?mai sunt ceva beneficii banesti in cazul unei nasteri pentru acest an?daca da unde ma pot adresa pentru a beneficia?va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
geo20sory, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 17 Octombrie 2013
Pentru a beneficia de acest ajutor de nastere trebuie sa vedeti daca acordarea acestuia este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorul sau in reg.intern al acestuia ... in caz contrar, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie ... sau poate negociati cu acesta acordarea unui astfel de ajutor.

Iincepand cu 3 iulie 2010, conform Legii nr. 118, trusoul pentru nou nascuti care era in valoare de 150 de lei nu se mai acorda. Totodata, prin reglementarile in vigoare, nu se mai acorda nici alocatia de prima nastere care avea valoarea de 230 lei.

Prin urmare, de la nastere pana la varsta de doi ani copilul beneficiaza de alocatie de stat in valoare de 200 lei lunar si parintele de indemnizatie pentru cresterea copilului daca indeplineste conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premiu nastere al doilea copil mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Exista ceva premiu care se da de la stat pentru nasterea celui de al 2-lea copil? in jur de 2.900 ron? Va ... (vezi toată discuția)
Creșterea copilului tiberius1977 tiberius1977 Buna Urmează să fiu dinou tată și nu mai știu de 9 ani care sunt toate normele care reglementează veniturile care trebuie sa le încaseze mama că ... (vezi toată discuția)
Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)