avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Infractiuni legea circulatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Infractiuni legea circulatiei

Buna ziua , ma numesc X, in urma cu doi ani am fost oprit de politia municipala conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice . Am recunoscut inca de la inceput vina si am fost depistat cu 0,7 in aerul expitat si 1,4 respectiv 1,6 in sange . In prima instanta am primit 5 luni cu suspendare dar procurorul mi-a facut recurs iar decizia instantei a fost una cam dramatica spun eu .Mai jos o sa va dau decizia instantei de la curtea de apel.
Ora estimata: 08:30
Complet: Penal-C1R
Tip solutie: Admis recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de PARCHETUL DE PE LÂNGÃ JUDECÃTORIA ....., împotriva sentinţei penale nr. ... din 11 martie 2013 a Judecătoriei ..... Casează în parte sentinţa şi rejudecând înlătură dispoziţiile art.81 Cod penal – art.83 Cod penal şi art.74 lit.c Cod penal. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului ....... de la 5 luni închisoare la 1 an închisoare. În baza art.86/1 Cod penal, art.86/2 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 1 an închisoare pe o durată de 4 ani ce constituie termen de încercare. În baza art.86/3 Cod penal pe durata termenului de încercare inculpatul este obligat să se supună măsurilor de supraveghere prev.de lit.a-d, respectiv: - să se prezinte, la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş; - să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă; În baza art. 86/3 alin.3 lit.e Cod penal interzice inculpatului să conducă orice autovehicul în termenul de încercare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.86/4 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, ......, la Curtea de Apel ...........- secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.


Intrebarea mea este daca mai exista vreo cale de atac ?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Admin, administrator
Buna ziua,
NU!
Ati primit o pedeapsa cu suspendare deci nu veti intra in puscarie.
Rolul acestei pedepse este acela de a va arata ca alcoolul si volanul nu sunt compatibile.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de condamnare-pedeapsa privativa de libertate sau nu? 9florin 9florin Solutie: În baza art. 178 alin 1 şi alin. 2 C.pen., condamnă inculpatul.... la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p., ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna aceasta solutie? ca am un an cu suspendare si ca mai pot sa conduc peste un an? maryaanna45 maryaanna45 Solutia pe scurt: Dec.2329/R - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia împotriva sentinţei penale nr.675/07.10.2013 a ... (vezi toată discuția)
Definitiv aacris aacris : Respinge recursul declarat de partea civilă C ,împotriva sentinţei penale nr.1285 din data de 27.06.2012 pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosar ... (vezi toată discuția)