Buna ziua.vreau sa va expun o situatie si va rog mult sa ma ajutati:
am fost martor intr-un dosar penal al unei cunostinte privind alcoolemia la volan.
am fost citat la politie unde mi s-a luat o declaratie pe un tipizat.
persoana mai sus mentionat a fost citata la tribunal pt infractiunea cu alcoolemia,iar mie,procurorul a dispus disjungerea cauzei pt marturie mincionoasa si mi s-a intocmit dosar de cercetare penala.eu nu am putut ajunge la politie pt audieri in dosarul ce mi s-a intocmit,fiind plecat din tara.
Ce trebuie sa fac ca sa nu am urmari penele din acest dosar?Imi pot retrage declaratia data in dosarul prietenului meu?sau o pot schimba,sa spun adevarul fara sa existe consecinte asupra mea?
VA multumesc mult!
Buna ziua,
Idealul este sa va prezentati la organul de cercetare sau urmarire penala. Ar fi bine sa mergeti insotit de un avocat care sa va sfatuiasca asupra mdalitatii de abordare a problemei.
Gabriel Klein Kiritescu
ce inseamna:"dacă retractarea se face cu prilejul audierii făptuitorului la organul de cercetare penală, în procesul realizării de către acesta din urmă a unor acte premergătoare în vederea începerii urmăriri penale, această retractare poate atrage incidenţa art. 260 alin. 2şi 3 cod penal."
Audiere martor. iup?
valyd11
Un martor a primit citatie de la politie pentru audiere. Acest lucru inseamna ca a inceput urmarirea penala?
Partea vatamata nu a primit nici un raspuns, ... (vezi toată discuția)