avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat in firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat in firma noua

Buna ziua,
Vreau sa infiintez un SRL impreuna cu o persoana. Acea persoana a mai avut 2 firme si are ceva probleme pe ele...datorii la stat, ANAF etc...
Am urmatoarea intrebare: ascoiatul meu poate fi urmarit pe noua firma si eventual statul sa recupereze din datorii de la aceasta? Sau pot aparea probleme din aceasta cauza pe firma nou infiintata eu neavand absolut nici o legatura cu ce a facut el pe celelalte?

Multumesc frumos,
Cosmin
Cel mai recent răspuns: Cosmin1984 , utilizator 13:20, 21 Octombrie 2013
Nu. Dar pentru mai multa siguranta, nu il numiti administrator, eventual nu il numiti in nicio functie de conducere in noua societate.
Totusi, in situatia in care acest asociat detine o participare mai mare de 20% din capitalul social al noii societatii, societatea noua ar putea face parte din acelasi grup de firma al celor existente, elementul comun fiind persoana fizica a asociatului/ administrator.
Dar nici in acest caz nu veti putea fi obligat sa achitati Dvs. datoriile celorlaltor societati.
Multumesc frumos
va afecteaza la inregistrarea in ROI daca faceti achizitii intracomuniatare, inregistrare platitor de TVA si daca are datorii la STAT sigur se vor indrepta spre firma unde el mai are venituri de ridicat .
Dar se vor indrepta impotriva veniturilor cuvenite asociatului, nu impotriva societatii in care persoana detine calitatea de asociat.
cu alte cuvinte cel mai bine ar fi sa detina minimul posibil in firma, chiar daca noi facem profitul 50% 50% :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comesciala Saniuta Saniuta Ce tipuri de societate comerciala imi da dreptul sa lucrez si in UE si care aste mai avantajoasa ????? (vezi toată discuția)
Dizolvare firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)
Posibila retragere asociat, despagubiri, daune laurashield laurashield Buna ziua As dori sa primesc un raspuns competent referitor la urmatoarea situatie: Din anul 2008 luna ianuarie, sint asociata cu 2 parti sociale (total 20 ... (vezi toată discuția)