Buna ziua,
Vreau sa infiintez un SRL impreuna cu o persoana. Acea persoana a mai avut 2 firme si are ceva probleme pe ele...datorii la stat, ANAF etc...
Am urmatoarea intrebare: ascoiatul meu poate fi urmarit pe noua firma si eventual statul sa recupereze din datorii de la aceasta? Sau pot aparea probleme din aceasta cauza pe firma nou infiintata eu neavand absolut nici o legatura cu ce a facut el pe celelalte?
Nu. Dar pentru mai multa siguranta, nu il numiti administrator, eventual nu il numiti in nicio functie de conducere in noua societate.
Totusi, in situatia in care acest asociat detine o participare mai mare de 20% din capitalul social al noii societatii, societatea noua ar putea face parte din acelasi grup de firma al celor existente, elementul comun fiind persoana fizica a asociatului/ administrator.
Dar nici in acest caz nu veti putea fi obligat sa achitati Dvs. datoriile celorlaltor societati.
va afecteaza la inregistrarea in ROI daca faceti achizitii intracomuniatare, inregistrare platitor de TVA si daca are datorii la STAT sigur se vor indrepta spre firma unde el mai are venituri de ridicat .
Dizolvare firma
Z.A.G.
Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)