avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru diminuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru diminuat

Buna ziua.
In noiembrie anul acesta revin la serviciu, dupa concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani. Am doua intrebari, avand in vedere ca nu am apucat sa ma informez "la zi" cu privire la legislatia actuala.
1. La revenirea in serviciu se pastreaza acelasi salar, indiferent de eventualele modificari ale valorilor salariale? ( lucrez in institutie publica).
2. Persoanele cu handicap, pot beneficia de reducerea programului de lucru, fara afectarea drepturilor salariale?

Va multumesc de timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: geraldina galdean , utilizator 19:37, 17 Octombrie 2013
1. La revenirea in serviciu se pastreaza acelasi salar, indiferent de eventualele modificari ale valorilor salariale? ( lucrez in institutie publica).
Pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie.

2. Persoanele cu handicap, pot beneficia de reducerea programului de lucru, fara afectarea drepturilor salariale?

Potrivit art. 83 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap aflate in cautarea unui loc de munca sau incadrate in munca beneficiaza de posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore pe zi, in conditiile legii, in cazul in care beneficiaza de recomandarea comisiei de evaluare in acest sens.

Din lege nu reiese ca drepturile salariale nu sunt afectate in cazul reducerii timpului de munca.
Va multumesc mult de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul dupa concediul de maternitate catalina_rusca catalina_rusca buna ziua, am si eu o ontrebare. este legal ca dupa intoarcerea din concediul pentru crestere a copilului de 3 ani sa fiu incadrata in munca cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa revenire din ccc isabela1987 isabela1987 Buna ziua, pe data de 1 august 2013 am revenit din concediu crestere copil inapoi la primarie unde am lucrat. Intre timp, salariile s-au majorat de 2 ori ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa ccc sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se face reincadrarea pe functie în cazul revenirii din concediul de cresterea copilului in data de 08.05.2017. Nu stiu ... (vezi toată discuția)