avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul dupa concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul dupa concediul de maternitate

buna ziua, am si eu o ontrebare. este legal ca dupa intoarcerea din concediul pentru crestere a copilului de 3 ani sa fiu incadrata in munca cu acelasi salariu ca si acum trei ani avand in vedere ca salariul colegilor mei afost majorat intre timp?pot cere reactualizarea acestuia? sau nu mi se va acorda?va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 13:13, 28 Iunie 2011
am inteles ceva de genul ca angajatorul e obligat doar sa-mi ofere acelasi post si aceleasi drepturi salariale pe care le aveam in momentul in care am inceput concediul dar ca ar putea sa ma incadreze si cu salariul egal cu cel al colegelor mele adica sa-mi ofere si maririle de care as fi beneficiat daca nu as fi fost in concediu de crestere al copilului. mentionez ca lucrez intr-o instituti e de stat adica sunt bugetar
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 16
(1) Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activităţii, îşi păstrează gradul sau treapta profesională în care a fost încadrat anterior suspendării şi beneficiază de salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale.

ORDIN nr. 42 din 13 ianuarie 2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice

B. În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat. În mod similar se va proceda şi pentru persoanele care s-au aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului, precum şi pentru personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luându-se în considerare funcţia, clasa, gradul, treapta de salarizare deţinute anterior suspendării din funcţie.
ce bine este la stat....legile sunt 80 % in favoare salariatilor :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovarea in clasa BALOSINRODICA BALOSINRODICA In anul 2011 dupa obtinerea diplomei de licenta, am promovat din referent cl III, grad profesional superior, treapta1(functie publica), in inspector, cl. I, ... (vezi toată discuția)
Redistribuire -functionar public nicholaescu nicholaescu Am participat la o testare profesionala pentru o redistribuire.Cred ca normal ar fi potrivit si actelor normative sa ocup postul vacant conform ultimei ... (vezi toată discuția)