avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie bun fara legatura cu activitatea firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie bun fara legatura cu activitatea firmei

Salutare!

Am o situatie:
Patronul a achizitionat cu factura pe firma un bun din UE in valoare de 4000 RON care nu are legatura cu obiectul de activitate al firmei.
Firma este microintreprindere(plateste impozit pe venit 3%) si platitoare de TVA.

Cum sa-l abordez in contabilitate avand in vedere ca:

1. Nu pot sa consider TVA-ul nedeductibil pentru ca achizitia este din UE si evident, nu platesc TVA-ul la achizitie.
2. Cheltuiala o fac degeaba nedeductibila pentru ca firma e platitoare de impozit pe venit.

Cum sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:11, 17 Octombrie 2013
dintr-o decizie a ICCJ: Desi plata acestor bunuri si servicii s-a facut din conturile societatii, acestea nu au nicio legatura cu activitatea firmei si nu concura la realizarea veniturilor acesteia, fiind utilizate de asociatul unic al reclamantei, motiv pentru se justifica tratarea lor ca dividende pentru care se datoreaza impozitul aferent”, explica ICCJ

il trec pe venituri.
si cu ce cote il impozitez?
multumesc!
cota pt dividende de 16%. practic, omul si-a luat ce a vrut din dividende.
multumesc pentru raspuns.
Ideea este ca nu s-au dat dividende...
ce inteleg este: chiar daca nu s-au dat dividende, acel bun achizitionat are regimul de impozitare al dividendelor.
corect?
exact!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar GOGUM GOGUM Firma mama ( inregistrata intr- o tara terta membra UE ),detine in ROMANIA o p.juridica romana ( companie \"fiica\" ) pentru care fapt incheie cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere adriana m adriana m Buna ziua, am o nelamurire,va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez corect. 1.Am fost firma platitoare de impozit pe profit de 16%,am trecut ... (vezi toată discuția)