avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Buna seara!
Decizia de concediere este nula ,daca este trecuta o alta functie decat cea pe care o ocupam la data emiterii acesteia ?Functia pe care o ocupam conform ultimului act aditional la contractul de munca era de sef birou (functie de conducere),iar in decizia de concediere au trecut functia de economist (functie de executie ).Si ultima fisa a postului semnata de mine este de sef birou.
Cel mai recent răspuns: bobogeta , utilizator 11:34, 22 Octombrie 2013
Decizia de concediere nu poate fi anulata pentru aceasta eroare.

O decizie de concediere poate fi anulata daca:
- nu sunt indeplinite conditiile de forma
- nu sunt indeplinite conditiile de fond
Dar nu este o eroare ,deoarece si in sentinta se specifica functia de economist ,iar in timpul procesului, cand i s-a cerut paratei de catre judecatoare calcul pentru drepturile salariale care mi s-ar fi cuvenit ,acest calcul a fost facut pentru economist si nu pentru sef birou.I-am spus d/nei judecator ca nu este corect calculul deoarece ultima mea functie este de sef birou,dar se pare ca nu a interesat-o acest aspect.Si avocata pe care am angajat-o a fost o tradatoare luand onorariul de la mine dar nu pentru a ma apara si din contra sa ma impiedice sa-mi gasesc dreptatea.Si pentru ultima luna lucrata plata salariului mi-a fost facuta la fel ,pe functia de economist.Chiar si in decizia Curtii de Apel se specifica tot functia de economist ,parata fiind inebunita sa se specifice acest lucru si insistand se pare la completele de judecata pe aceasta tema .Prin urmare ce sa inteleg ,ca decizia de concediere nu inseamna numai concedierea ,care a fost facuta cu incalcarea unor drepturi fundamentale (neacordare concediu de odihna pentru anul precedent ,mutarea pe o functie de contabil ),cat si retrogradarea din functia de sef birou contabilitate pe cea de economist?Totul a fost facut intentionat de catre parata ,iar instantele nu au vrut sa auda de acest aspect .Un aspect important ar mai fi ca parata la decizia de concediere a invocat si faptul ca nu am vrut sa ma mut pe o functie de contabil care de fapt era in subordinea mea .Contabilul care ocupase functia respectiva fusese detasat ,iar in adresa prin care mi se impunea mutarea pe aceasta functie se specifica lipsa de personal (care personal? cel pe care tocmai il detasase).Prin adresa la care am facut referire anterior nu era specificat daca duc prin cumul aceasta functie de contabil si nici perioada pentru care trebuia sa suplinesc .Cepot sa spun este ca nici dupa un an jumatate ,contabilul respectiv nu a mai revenit.Am cerut raspuns la esalonul superior cu privire la detasarea acestui contabil si mi s-a raspuns (prin adresa) ca a fost detasat la cererea acestuia .Daca ai lipsa de personal nu cred ca iti permiti sa detasezi personalul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
bobogeta, utilizator
Probabil ca din cauza ca asa-zisa avocata nu si-a facut pe deplin datoria.

Litigiile de munca sunt destul de complicate si nu toti se pricep. Imi pare rau ca afirm acest lucru , dar practica o dovedeste in fiecare zi.

În caz de conflict de muncă angajatorul nu poate invoca în faţa instanţei alte motive de fapt sau de drept decât cele precizate în decizia de concediere.

Nu vad ce legatura avea refuzul mutarii cu concedierea dvs .
Am trecut in paranteza -mutarea pe functia de contabil- ca fiind trecuta in decizie .Parata a considerat ca trebuie sa ma mut pe functia de contabil ,deoarece functia de sef birou a fost desfiintata fara a primi o adresa conf.C.M. prin care sa fiu informata de acest fapt.Asa cum am spus ultimul act semnat de mine la contractul de munca este de sef birou.Tocmai de aceea nu este o eroare ,parata considerand ca nu mai sunt incadrata ca sef birou si sunt incadrata ca economist .Si Curtea de Apel a trecut in decizie ,ca am ocupat functia de economist ,cu toate ca am depus odata cu recursul ,actul aditional la contractul de munca in care sunt incadrata ca sef birou.Si pe copia cartii de munca se poate vedea ,ca am ocupat aceasta functie din anul 2000.Si revin cu intrebarea :este legal sa fie trecut in mod intentionat ,in decizia de concediere alta functie decat cea pe care a ocupat-o angajatul la concediere?
Legalitatea sau nelegalitatea unei decizii emise de angajator o stabileste instanta de judecata si nu noi.

In practica uzitata, foarte multi angajatori trec si functia pe care o ocupa salariatul al carui raport de munca inceteaza.

Continutul obligatoriu al unei de cizii de incetarea nu exista expres stipulat in Codul Muncii, decat in anumite situatii.

Alte discuții în legătură

Loc de munca pareri bartac bartac Art.65 C.M. ADNOTARI 3. [u]Noţiunea de loc de muncă[/u], avută în vedere de art. 65 alin. (1), [u]include postul ocupat de salariat şi locul ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza in cartea de munca claud1982 claud1982 Buna ziua revin cu urmatoarea intrebare cum voi fi trecuta in cartea de munca acum dupa ce am adus diploma de absolvire a facultatii de Stiinte Ecconomice ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala fisa post balugiga balugiga Buna seara, Ma confrunt cu o problema majora: sunt mutat de la un departament la altul (de la contabilitate la personal) modificandu-se in totalitate fisa ... (vezi toată discuția)