avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere de executare silita

Se mai poate executa silit o datorie catre SC Mobifon SA, care are o vechime de cel putín 8 ani. (datoria este pentru o factura neachitata in val. de 592,34 lei)
Mama mea a primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura care reprezinta firma EOS KSI ROMANIA, prin care era somata sa plateasca suma respective pana la o anumita data, altfel va fi executata silit (au atasat o scrisoare catre executorul judecatoresc).
Datoria nu s-a prescris ???
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 09:54, 18 Octombrie 2013
In principiu orice datoria se prescrise in termenul general de 3 ani, cu exceptia debitelor fiscal care se prescriu in 5 ani de la data de 1 ian a anului urmator nasterii acesteia. Deci, ca si alte firme de recuperari creante, EOS a cumparat en-gors niste creante pe bani putini si incearca sa puna mana pe cat mai multi bani din valoarea datorata, omitand deliberat sa observe ca sunt prescrise datoriile, hartuind "denitorii" cu telefoane, amenintari cu executarea, etc...Puteti consulta un avocet pentru a formula plangere impotriva lor daca va mai hartuieste si eventual sa contestati in instanta somatiile primate invocand prescriptia.
Multumesc pentru raspuns.
Astăzi dimineaţă am sunat la firma mentionata si am spus ca datoria este prescrisa.
Au invocat ca datoria trebuie neaparat platita şi că degeaba este veche
Mentionez ca in zilele trecute au sunat-o pe mama mea si au ajuns la înţelegere,
să plătească 250 de lei din suma datorată, şi se va stinge conflictul.
Nu ştiu ce să fac !!!
Sa nu plateasca nimic. Cei de la firma despre care vorbiti incearca sa puna presiune asupra celor care au datorii prescrise, ca, datorita stresului, sa plateasca, sau mizeaza pe faptul ca nu isi cunosc drepturile. Au trei ani in care sa inceapa procedura de executare, daca nu au facut-o nu au decat sa suporte consecintele. Exista, totusi, legi si in tara asta. Doar sa fiti siguri ca datoria e prescrisa.
Spuneti-mi si mie articolele si legea care face referire la prescriptie.
Va multumesc !
Creantei respective i se aplica prevederile din Decretul 167/1958, in vigoare pana in sept 2011, iar dupa aceasta data se aplica art.2517 din Codul civil actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita(recuperare creante) ramyra ramyra Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia ... (vezi toată discuția)
Cerere plata datorie de acum 14 ani Dinte Dinte Buna ziua! Ma confrunt cu o \\\\"mica\\\\" problema. Acum 2 luni mi-a venit acasa o scrisoare de la EOS KSI Romania SRL (firma de recuperare creante -am aflat ... (vezi toată discuția)
Problema factura neplatita de 7 ani -somatie firma recuperari creante marcantoniu marcantoniu am primit o cerere de executare silita de la EOS KSI..problema o constituie ultima factura de telefon catre mobifon deoarece nu am achitat-o pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)