avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul incearca sa imi dea bani mai putini
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul incearca sa imi dea bani mai putini

pe 01.06.2012 am fost implicat int-un accident rutier in caere masina mea a fost rasturnata, descarcerata mai precis dauna totala. Auto : Dacia Logan model:Laureat
valoare auto 8000euro. data inmatriculari 02.07.2009. Masina avea 3 ani la data produceri accidentului si 32743 adica 33000km(rotund). As vrea sa ma corectati daca gresesc la calculul valori care mi se cuvine ca despagubire. pana acum la prima cerere cei de la carpatica mi-au oferit 16500lei, respectiv 18000(azi).
Conform TABELUL COEFICIENTILOR DE UZURA Nr.1 masina se incadreaza la 37% adica Stare de intretinere medie(ca ei nu dau niciodata buna).
Coeficientii de uzura prevazuti in legislatie au fost calculati pentru un parcurs mediu anual de 15.000 kilometri
in cazul vehiculelor cu masa totala maxima de pana la 3,5 tone si cu maxim 9 locuri pe scaune.Daca kilometrajul
dumneavoastra indica o medie anuala mai mare sau mai mica, atunci coeficientul se majoreaza sau se reduce cu 0,5 pp
(puncte procentuale) pentru fiecare 1.000 km. => 33000km-45000(3 ani vechimea masini)= -12000 = 6% coeficient de reduce din valoarea de uzura(ma sus) astfel:

37%(valoarea medie de uzura) - 6% = 31% .

8000e - 31% = 6106.87e - valuarea auto la data produceri accidentului.

6106.87e - 25%(valuarea epavei) = 4885.496 euro la un curs de 4,45 lei

Consider ca suma care trebuie sa mi se ofere este de 21.740,45 lei
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
adrian130987, utilizator
Cel mai recent răspuns: andredia , utilizator 15:08, 18 Octombrie 2013
NU ESTI SINGURUL IN ACEASTA SITUATIE. Te rog sa-mi spui daca te-au obligat cei de la service sa le dai bani pentru antecalcul la raportul de constatare daune? noua ne-au cerut sa le platim 1%, altfel cica nu-l trimit la asigurator. Apropo la ce service s-a facut constatarea? Parca era vorba de un Logan.
andredia, utilizator
Buna ziua,
deci ati primit banii sau nu?
sau mai asteptati si azi?
s-a scurs mai mult de un an de la data accidentului. In cat timp v-au facut oferta?
andredia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)