avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deportat in Baragan - obtinere indemnizatie retroactiv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deportat in Baragan - obtinere indemnizatie retroactiv

BUna ziua, doresc o iformatie. Am un unchi de 70 ani care in copilarie a fost deportat in Baragan cu sora si mama lui. In 1989 el a plecat definitiv din Romania in Austria, iar in 2005 a primit cetatenie austiaca si ca atare a renuntat la cetatenia romana. La Asoc. fostilor deportati in baragan ne-am interesat despre indemnizatie, el apare ca si deportat in documentele lor, insa conditia a fost sa aiba cetatenie romana, ptr a obtine indemn. Sora lui primeste aceasta indemnizatie lunara inca din 1990. Intrebarea mea este daca are sanse sa obtina, printr-un proces, macar retroactiv, din 1990 pana in 2005 acea indemnizatie la care are dreptul ? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie din baragan leona777 leona777 Buna ziua, doresc o informatie. Am un unchi de 70 ani care in copilarie a fost deportat in Baragan cu sora si mama lui. In 1989 el a plecat definitiv din ... (vezi toată discuția)
Dreturi mostenitori deportati in baragan karytat karytat As dori sa stiu daca eu si sora mea beneficiem de vre-un drept in calitate de mostenitori ai unui deportat in Baragan. Precizez ca tatal meu a fost deportat in ... (vezi toată discuția)
Unde pot citi lista cu etnicii germani de nationalitate romana care au plecat din tara in 1989 si care au renuntat sau li s-a retras cetatenia romana ??? Danbv Danbv Am avut o ruda,care in 1989,a plecat definitiv din tara,impreuna cu familia lui (la plecare avind pasaport romanesc). La un moment dat a revenit in tara si ... (vezi toată discuția)