Buna ziua, sunt un pagubit! Am fost lovit de un tip cu o masina inscrisa in Bulgaria, care avea o asigurare de carte verde acolo. O anume firma AVUS din Bucuresti este cel care raspunde de aceste RCA-uri la noi in Romania. Au fost de acord (atunci cand i-am sunat si i-am instiintat ca detinem copie dupa RCA asiguratului lor sa vina sa faca constatarea daunelor)ca am dus masina la REDAC in curte in urma accidentului(nu putea fi transportata decat cu platforma) spunandu-ne ca agreeaza acest service. In urma constatarilor au intocmit raport de constatare si l-au transmis prin email la REDAC. Cand am fost la service sa aflam cam cat face antecalculul de pe raportul intocmit de agentul constatator AVUS, am aflat "cu stupoare" ca e cam de 17600 lei. De aici incepe circul........ Domnul care ne-a comunicat "NEOFICIAL" costul ANTECALCUL de pe RAPORT de constatare ne-a spus ca nu-l trimite la firma care l-a intocmit pana nu-i platesc eu 176 lei. Cica asa se face. Intrebarea mea este: CUM SE FACE DUPA LEGE? PAGUBITUL TREBUIE SA PLATEASCA? SAU SERVISUL TREBUIE SA COMUNICE CU ASIGURATORUL SA VADA CAT POT SA-I DEA PENTRU REPARATIE? SA VADA DACA O REPARA SAU II SPUN OMULUI CE POATE SA MAI FACA IN CONTINUARE.
E dificil sa o scoateti la capat cand e vorba despre o asigurare Carte verde emisa in Bulgaria, intrucat bulgarii platesc cu mare dificultate.
Ceea ce vi s-a cerut de la service e costul emiterii devizului antecalcul. Il platiti, dar cereti document fiscal si il atasati la actele pe care le transmiteti firmei corespondente din Ro pt. asiguratorul bulgar. Inarmati-va cu rabdare, astel de cazuri se rezolva in cateva luni si chiar mai mult. Nu veti primi nici o despagubire pana nu se va acepta plata de catre asiguratorul bulgar si acesta are cel putin trei luni sa faca o oferta in acest sens. Retineti ca oferta nu e acelasi lucru cu plata efectiva!
va multumesc mult pt. raspuns!
Dar daca se constata ca e dauna totala credeti ca-mi mai dau ei bani si pe devizul asta? care se pare ca este mult mai mare decat valoarea pe care-as primi-o ca dauna totala.