avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenintare executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenintare executare silita

Buna ziua,
Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si singurul venit al familie.Nu are bunuri pe numele sau,decat un imobil care apartine in acte si mamei mele.Are o restanta de 760 CHF, si din cauza asta primeste telefoane zilnic de la banca prin care primeste amenintari cu executare silita in decursul urmatoarelor zile.Ma intreb daca inainte sa se trezeasca cu un excutor la usa,nu trebuie mai intai sa-i faca o poprire din pensie?In fiecare luna depune la banca 800/900 lei si cu toate astea s-au adunat restante.

Pe langa asta sunt anumiti operatori foarte obraznici ,la propriu,care vorbesc de sus si cu ton amenintator.Este normal acest lucru?Azi a sunat cineva de la banca,de la departamentul juridic ,sa transmita ca daca nu se achita azi restanta se va recurge la executare silita....Este corect ca dupa doar 2 luni de intarziere sa se recurga la astfel de mijloace?

Mentionez ca s-a incercat renegocierea cu banca,pentru o rata mai mica,tinand cont ca tatal meu este intretinatorul familiei,dar degeaba...

Va multumesc!
Gradul de indatorare se stabileste in functie de venitul declarat la data solicitarii creditului. Banca nu are nicio vina pentru ca s-au diminuat veniturile tatalui si a crescut francul. E riscul pe care toti care s-au aruncat la chilipiruri si l-au asumat atunci. La fel cum si l-au asumat cei care au dorit credite in euro cu euribor de 0.1% si vor pati la fel. Un contract e un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata credit in chf la bancpost s-a dublat din 2007 un sfat va rog urgent alexandra60 alexandra60 In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)