Buna ziua!
In urma solicitarii unui extras de cont de la banca la care angajatorul meu face platile salariale, am luat la cunostinta faptul ca in loc sa am suma X care stiam ca exista pe contul meu, a aparut suma de -3000 lei. Adica eram in debit cu aceasta suma. Am cerut lamuriri bancii si mi s-a raspuns ca un executor judecatoresc a depus executare silita pe suma. O suma pt care s-a pronuntat o instanta in anul 2010 ca o am ca plata de facut catre o persoana juridica. Nu asta ar fi problema ca am de plata sau nu, pt ca in prezent caut posibilitati de a plati acea suma, dar dilema mea este, chiar de exista o sentinta..O pronuntare in instanta ca eu sunt obligat sa-i achit respectivei persoane juridice suma, vreau sa ma lamuriti ESTE LEGAL EXECUTORUL JUDECATORESC , sau BANCA sa propreasca acea suma integral?
Nemultumirea mea este ca eu stiam ca in conf. cu Codul Civil parca, in caz de executare, angajatorul meu poate proprii max. 1/2 din salariul meu lunar si sa faca plata catre cel care a depus executarea pana se ajunge la suma finala din executare.
Acum existand acest "debit"pe contul meu de -- 3000 lei, inseamna ca eu avand salariul de 1200 lei, 2 luni si jumatate nu voi beneficia de nici un venit lunar. Nu se ia in considerare ca sunt singurul angajat al familiei si poate am plati de facut pt subzistenta familiei si am si alta rata de achitat lunar?
Va multumesc pt raspuns
Banca teoretic nu cunoaste ca banii care va intra in cont sunt bani de salariu, fapt pt ca care tb sa popreasca doar 1/3 din venituri (nu 1/2).
Mergeti la banca cu o adeverinta de la angajator din care sa rezulte acest lucru si solicitati in scris instituirea popririi lunare doar pe 1/3 din suma care intra in cont.